JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Omar Sivori.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Όταν συντάσσει κάποιος κατάλογο του παγκόσμιου πρωταθλητή όλων των εποχών, πρέπει να εισάγετε και το όνομα του Omar Sivori . Εκείνος που, στην εποχή του, είχε αποδειχθεί ότι δεν είναι λιγότερο από ό,τι ο Πελέ (μεταξύ άλλων σε ένα φιλικό είχε νικήσει η Γιουβέντους τη Santos που έπαιξε στο Τορίνο, δείτε ειδήσεις ). Ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της ιστορίας του ποδοσφαίρου και, φυσικά, της ιστορίας της Γιουβέντους. Ήταν μια από τις μεγάλες επιτυχίες της αγοράς από την πλευρά της Γιουβέντους. Η πρώτη αγορά της εποχής του προέδρου Umberto Agnelli που τον παίρνει, 21 ετών από την Ρίβερ Πλέιτ με πρόταση του Renato Cesarini. μια ακριβή αγορά (εκείνη την εποχή, το 1957, αποτελούσε ρεκόρ), αλλά απόλυτα κερδοφόρα. Μαζί με τον Τζον Τσαρλς, ο οποίος έφτασε μαζί του αυτό το καλοκαίρι από το Leeds, και τον Giampiero Boniperti σχηματίζεται ένα τρίο εξαιρετικό, είναι σε θέση να επαναλάβει τα κατορθώματα της Γιουβέντους που πήρε για πέντε σερί χρόνια το πρωτάθλημα.

Με το τεντωμένο σχοινί του για να παίξει, ντρίμπλα - μερικές φορές χλευάζοντας εναντίον υπερασπιστών αντιπάλους - και ο στόχος ( 167 γκολ σε 253 παιχνίδια) βοηθά να κερδίσει τρία πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ιταλίας. Όμως, στις οκτώ σεζόν που είναι στο Τορίνο, ο Sivori έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του να καταστεί η επωνυμία της Γιουβέντους, ακόμη και εκτός εθνικών συνόρων. Τον πρώτο στόχο του την ιστορική νίκη για την Γιουβέντους στην Ρεάλ Μαδρίτης το 1962. Επίσης, της πρώτης Χρυσής Μπάλας που κέρδισε παίκτης της Γιουβέντους το 1961.

Άφησε τη Γιουβέντους το 1965, να κλείσει τη σταδιοδρομία του ποδοσφαίρου στη Νάπολη, αλλά εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη με την Γιουβέντους και τα χρώματα της. Για μια θέση ως παρατηρητής της αγοράς της Νότιας Αμερικής, αλλά κυρίως για την αγάπη που γίνονται αισθητά τα χρώματα της Γιουβέντους. Τον πρόωρο θάνατό του, έλαβε χώρα στις 17 Φεβρουαρίου 2005, έχει αφήσει ένα κενό σε όλους τους οπαδούς της Juventus. Ακόμα και οι νεότεροι που έχουν δει το παιχνίδι της μόνο μέσα από τις εικόνες της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: