JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Michel Platini.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Για την Γιουβέντους η 21 Ιουνίου έγινε η ημέρα του Μισέλ Πλατινί. Μόλις σήμερα, ο «Le Roi» γιορτάζει τα γενέθλια του κλείνοντας τα 56 χρόνια.
Ο επίσημος δικτυακός τόπος είναι αφιερωμένος στον σημερινό πρόεδρο της UEFA και έναν θρύλο της Γιουβέντους που έκανε την ιστορία του συλλόγου ακόμα μεγαλύτερη.


Γεννήθηκε στο Ζοέφ στις 21 Ιουνίου 1955 και ξεκίνησε την καριέρα του στη Nancy-Lorraine, για να πάει μετά στην Saint-Etienne, κατακτώντας με αυτήν το γαλλικό πρωτάθλημα του 1981. Το 1982 μεταγράφεται στη Γιουβέντους και σκοράρει 68 γκολ σε 147 αγώνες πρωταθλήματος από τη θέση του μέσου. Βοήθησε την ομάδα να κερδίσει 2 πρωταθλήματα, το Κύπελλο Ιταλίας, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1984 και ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με 9 γκολ.

Ψηφίστηκε ως ο Ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς (Χρυσή Μπάλα, Ballon d'or) για τρεις συνεχόμενες χρονιές 1983, 1984 και 1985 – ρεκόρ χωρίς προηγούμενο.O Μισέλ Πλατινί έχει γράψει τόσο μεγάλη ιστορία με τη φανέλα της Γιουβέντους «μόνο» σε πέντε χρόνια (1982-1987) που πέρασε στο Τορίνο. Βοήθησε να κερδίσει όλους τους αγώνες που έλαβε μέρος: δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Η Γιουβέντους αφιερώνει σήμερα σε αυτόν τον μεγάλο αθλητή που διέπρεψε με τα χρώματα της, ο "Le Roi" προσθέσετε μια απίστευτη ποιότητα στην ομάδα στης αρχές της δεκαετίας του 80. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Στην καριέρα του στην Γιουβέντους πέτυχε πολλά γκολ. Συνολικά σκόραρε 104 φορές σε 224 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων 68 στο πρωτάθλημα καταφέρνοντας να κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ για τρεις συνεχόμενες περιόδους (1983 Πρώτος σκόρερ στη Serie A (16 γκολ), 1984 Πρώτος σκόρερ στη Serie A (20 γκολ), 1985 Πρώτος σκόρερ στη Serie A (18 γκολ).

Αξέχαστη εποχή, όπου είχε την χαρά να κερδίσει και τρεις συνεχόμενες χρονιές τη χρυσή μπάλα (Ballon d'Or), ως ο καλύτερος παίκτης στη γηραιά ήπειρο (1983, 1984, 1985). Η πίστωση πηγαίνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το θρίαμβο το 1984 με την κατάκτηση του Euro με την Εθνική Γαλλίας.

Νούμερο ένα ως παίκτης, ο Πλατινί έχει, επίσης, συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από άλλο όμως πόστο. Από τις 26 Ιανουαρίου, του 2007 είναι ο πρόεδρος της UEFA, κρατώντας τις τύχες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα, Η Γιουβέντους και όλοι οι οπαδοί της, είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και εύχονται στο Μισέλ να τα εκατοστίσει. Χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: