JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Luis Del Sol.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Υπάρχουν έθνη, που έχουν μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο, και έστειλαν λίγους παίκτες στην Γιουβέντους κατά καιρούς. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Ισπανίας, η σημερινή Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια . Μόνο ένα προϊόν της Ιβηρικής χερσονήσου έχει αφήσει το σημάδι του με τα χρώματα της Γιουβέντους.

Αυτό είναι ο Luis Del Sol, γεννημένος το 1935 ο ισπανός μέσος, που έχει συνδέσει το όνομά του με εκείνο της Γιουβέντους για το σύνολο σχεδόν της δεκαετίας του 60. Για οκτώ συνολικά χρόνια, 1962 - 1970. Μεγάλωσε στη Σεβίλλη, στην ποδοσφαιρική Μπέτις, έγινε διάσημος χάρη στην μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τους "Merengues" έπαιξε τρία χρόνια (από το 1959 το 1962), αρκετός χρόνος για να κερδίσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα, ένα Copa del Rey, ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Όταν φτάνει στο Τορίνο έχει αποκτήσει σημαντική φήμη, και επιβεβαιώνει πλήρως την Γιουβέντους που τον επέλεξε.

Με την ασπρόμαυρη φανέλα έπαιξε σχεδόν 300 επίσημα παιχνίδια (294 για την ακρίβεια) και σημείωσε 29 γκολ. Μπορεί να κέρδισε μόνο ένα Scudetto, αλλά η γλυκιά γεύση: εκείνη της σεζόν του 1966-1967, χάρη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος σε βάρος της Ίντερ την τελευταία ημέρα. Εκείνη τη χρονιά η Γιουβέντους, με προπονητή τον Heriberto Herrera κέρδισε την Λάτσιο με 2-1, ενώ η Ίντερ έχασε από την Μάντοβα την τελευταία αγωνιστική. Το 1963 σηματοδοτεί ένα από τα γκολ που πέτυχε στη νίκη του Κυπέλλου των Άλπεων ( βλ. ειδήσεις ).

Το 1964 αναλαμβάνει επίσης την ικανοποίησή του με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας και κερδίζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίζοντας στο σπίτι της . Αφήσε την Γιουβέντους το 1970. Πριν κλείσει την καριέρα του, έπαιξε ακόμα στη Ρώμα και έκλεισε την καριέρα του στην Μπέτις την ομάδα που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: