JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Fabio Capello.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Σήμερα, 18 Ιουνίου, ημέρα που δεν μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένη στο Φάμπιο Καπέλο. Το σημερινό προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, ο πρώην παίκτης της Juventus πέρασε δύο φορές από την ομάδα (ως παίκτης και προπονητής), έχει σήμερα τα γενέθλια του και γίνεται 65 ετών.

Εξήντα πέντε χρόνια, τα περισσότερα από αυτά τα πέρασε στο ποδόσφαιρο. Και πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται από μεγάλες νίκες και πολλές επιτυχίες. Πρώτα ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής.

Ως αθλητής, με τη Γιουβέντους είχε μια περίοδο πολύ λαμπρή. Στο Τορίνο έμεινε έξι σεζόν, από το 1970 έως το 1976. Από τη μεσαία γραμμή, έπαιξε 239 αγώνες και πέτυχε 41 γκολ, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει τρία πρωταθλήματα (1971/72, 1972/73 και 1974/75).

Μια γόνιμη περίοδος, στην οποία αφήνει και ανεξίτηλο το σημάδι του με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας. Με δικό του γκολ η Ιταλίας πετυχαίνει την πρώτη της νίκη απέναντι στη Αγγλία μέσα στο Wembley στις 14 του Νοέμβρη 1973.

Η παρένθεση με τη Γιουβέντους, η οποία έκλεισε ως παίκτης το 1976, ανοίγει και πάλι το 2004 πλέον ως προπονητής.Έχοντας επιτύχει σημαντικές επιτυχίες στους πάγκους της Μίλαν και της Ρώμης (όπου έπαιξε επίσης στις ομάδες και ως παίκτης), ο Φάμπιο Καπέλο φτάνει για να καθίσει στον ασπρόμαυρο πάγκο. Και η παράδοση συνεχίζεται με νίκες, χάρη στην κατάκτηση του σκουντέτο 2004/05 και 2005/06.

Στα 65 γενέθλια του, η Γιουβέντους νιώθει την ανάγκη να ευχηθεί χρόνια πολλά στο "μύθο" Φάμπιο Καπέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: