JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Dino Zoff


Άρχισε και συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, κάθε μέρα από της 9 Ιουνίου σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Την ημέρα που συμπίπτει με την 100η επέτειο της παρουσίας του με τα μπλε χρώματα (Ιταλία-Πολωνία το 1982, βλ. δελτίο ), και κοντά σε ένα άλλο γεγονός που θυμάται (το αήττητο ρεκόρ στην Εθνική στις 15 του Ιούνη 1974), ο θρύλος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος παρά μόνο ο μεγάλος Dino Zoff.

Ένας αληθινός θρύλος, σύμβολο της δύναμης, την αξιοπιστία και τη μακροζωία του ποδοσφαίρου. Συνδεδεμένο το όνομά του με αυτό της Εθνικής – που ήταν αρχηγός στην Ισπανία 82 -, και της Γιουβέντους.

Έφτασε στο Τορίνο το 1972, σε ηλικία 30 ετών, είχε ήδη μια καριέρα δέκα χρόνων να υπερασπίζεται την εστία των Ουντινέζε, Μάντοβα και Νάπολη. Και της Εθνικής, η οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1968 και άγγιξε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1970.

Με την ασπρόμαυρη φανέλα χάραξε μια τεράστια καριέρα για άλλη μια δεκαετία. Έντεκα σεζόν επαιξέ με τη Γιουβέντους από 476 αγώνες (330 στο πρωτάθλημα, απλά προσπαθήστε να μην χάσετε ένα!) Και, πάνω απ 'όλα, να επαναλάβω νίκες, έξι Πρωταθλήματα, δύο Ιταλικά Κύπελλα και ένα Κύπελλο UEFA. Σταμάτησε από τη Γιουβέντους το 1983, μετά τον χαμένο Ευρωπαϊκό τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών εναντίον του Αμβούργου.

Γύρισε πίσω το 1988 ως προπονητής και έμεινε δύο χρόνια στον πάγκο της Γιουβέντους και οδήγησε την ομάδα να κερδίσει ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα Κύπελλο UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: