JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Carlo Bigatto.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.


Σήμερα πάμε πίσω στο χρόνο, να αποτίσουμε φόρο τιμής σε έναν από τους παλαιότερους μύθους της Γιουβέντους. Γεννήθηκε στην Bolzola στις 29 Αυγούστου 1895, στην επαρχία της Alessandria, ο Carlo Bigatto μπορεί να θεωρηθεί ως ο πρώτος μεγάλος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της Juventus. Το ρεκόρ του ως το μεγαλύτερο παίκτη που έμεινε πιστός στη Γιουβέντους - 17 χρόνια, δύο μήνες και εννέα ημέρες, μόλις πρόσφατα έσπασε και αυτί το ρεκόρ ο Alessandro Del Piero.

Για χρόνια ο Carlo Bigatto ήταν το σύμβολο της Γιουβέντους. Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στις 12 Οκτωβρίου 1912, και έληξε την καριέρα του παίζοντας στις 21 Δεκεμβρίου 1930. Ο ευέλικτος παίκτης έκανε 237 εμφανίσεις σε 17 χρόνια και 13 σεζόν στο πρωτάθλημα, σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο
Carlo Bigatto μπορούσε να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις. Ξεκίνησε ως επιθετικός, στη συνέχεια έπαιξε στη μεσαία γραμμή και τέλος ως αμυντικός, ήταν παίκτης πολυεργαλείο για την ομάδα. Ο Bigatto με το χάρισμα του κατάφερε να γίνει αρχηγός της Γιουβέντους, έγινε διάσημος για το χαρακτηριστικό καλύμματα κεφαλής που φορούσε μέσα στο γήπεδο.

Ο Bigatto συνέβαλαν στη Γιουβέντους φθάνοντας στο επόμενο επίπεδο, μετά την άφιξη της οικογένειας Agnelli και την κατασκευή μιας ομάδας η οποία θα αποτελεί το «Quinquennio". Έχει κερδίσει δύο τίτλους ως παίκτης - το 1926 και το 1931 - και ένα ως προπονητής το 1935, έχοντας αντικαταστήσει τον θρύλο Κάρλο Carcano κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Carlo Bigatto απεβίωσε στο Τορίνο στις 16 Σεπτέμβρη 1942, αφού αφιέρωσε τη ζωή του στην Γιουβέντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: