JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Ciro Ferrara.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Το σημερινό αστέρι που παρουσιάζεται από το site της ομάδας είναι ο μεγάλος αμυντικός Ciro Ferrara. Στη Serie A έκανε 500 εμφανίσεις με Νάπολι και Γιουβέντους. Κέρδισε οκτώ πρωταθλήματα, τα έξι από αυτά με την ασπρόμαυρη φανέλα. Δύο ιταλικά Κύπελλα, πέντε ιταλικά Σούπερ Καπ. Ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο UEFA. Χωρίς να παραλείπεται και η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2006), ως μέρος του τεχνικού τιμ του Μαρτσέλο Λίπι. Εξετάζοντας τους αριθμούς και τα επιτεύγματα του, είναι και αυτός ένας «θρύλος», ο κόσμος και η ομάδα δείχνουν έμπρακτα την εκτίμηση τους στον μεγάλο ποδοσφαιριστή Ciro Ferrara.

Ο Ferrara ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς στα ιταλικά γήπεδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, την καριέρα του την ξόδεψε μόνο για δύο ομάδες. Ξεκίνησε στη Νάπολη, συμβάλλοντας στην καλύτερη στιγμή του συλλόγου μαζί με τον Diego Armando Maradona κατακτώντας τίτλους. Ο Ciro στη συνέχεια μετακόμισε στη Γιουβέντους και απολαμβάνει εκεί το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του σε όλη την 11ετή καριέρα του με τη Γιουβέντους.
Νάπολι και Γιουβέντους ήταν πάντα το πεπρωμένο του Ciro. Στις 5 Μαΐου 1985 (η οποία θα αποτελέσει μια ακόμη σημαντική Ημέρα 17 χρόνια αργότερα με τη φανέλα της Γιουβέντους), ο Ferrara έκανε το ντεμπούτο του στο San Paolo σε ένα παιχνίδι μεταξύ της Νάπολη με την Γιουβέντους. Μια σπουδαία ευκαιρία που είδε τους Μαραντόνα και Πλατινί να αγωνίζονται μέσα στο ίδιο γήπεδο σαν αντίπαλοι.

Ο Ferrara έχει κάνει 247 εμφανίσεις με τη Νάπολι και έπαιξε 253 παιχνίδια με την Γιουβέντους, καθώς και 105 παιχνίδια σε διάφορους αγώνες εκ των οποίων 49 με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας. Ο Ciro είχε σημαντική συμβολή σε πολλές επιτυχίες, επίσης, κατάφερε να γίνει και αρχηγός της Γιουβέντους. Μερικοί από τους στόχους του ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, όπως είναι η εναέρια κλωτσιά εναντίον της Piacenza το 1996. Άλλοι ήταν ζωτικής σημασίας, όπως το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του κατά της Paris Saint Germain. Όπως και στον τελικό του Champions League εναντίον του Ajax, και στο ιταλικό Σούπερ Καπ, που έπαιξε στη Νέα Υόρκη εναντίον της Μίλαν, το 2003.

Φεράρα ανήγγειλε την αποχώρησή του το 2005, αλλά δεν είπε αντίο στη Γιουβέντους. Έμεινε με τη Γιουβέντους για πέντε ακόμη έτη. Πρώτα ως τεχνικό του τομέα της νεολαίας (γιορτάζει, ανάμεσα στα άλλα, ένα πρωτάθλημα Primavera και τον τίτλο ενός Allievi το 2006). Ο Ciro κλήθηκε έπειτα να διαχειριστεί την πρώτη ομάδα ως προπονητής ενώ σήμερα είναι στην εθνική κάτω των 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: