JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Marco Tardelli.

Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Σήμερα που γιορτάζουμε τα 29 χρόνια από τη νίκη και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1982 ( βλ. ειδήσεις ), στο μυαλό τόσων πολλών ιταλικών φιλάθλων θα πρέπει να έρχονται πολλές εικόνες: οι πανηγυρισμοί μετά το σφύριγμα της λήξης με τη Γερμανία, το Zoff να σηκώνει το Κύπελλο στον ουρανό της Μαδρίτης. Αλλά πάνω απ 'όλα, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη η αγαλλίαση του Marco Tardelli μετά από το γκολ που σημείωσε γράφοντας το 2-0. Μια κραυγή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να συγκινεί.

Αλλά για τους οπαδούς Γιουβέντους, ο Tardelli συνδέεται όχι μόνο με την ισπανική βραδιά. Προσφέρει πολλές από τις χαρές ο έμπειρος αμυντικός σε 10 σεζόν στο Τορίνο. Από το 1975, όταν προέρχεται από τους νέους του Κόμο, μέχρι το 1985, όταν έφυγε, μετά την τραγωδία του Heysel. Το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εκείνο του Giovanni Trapattoni, όχι μόνο γιατί σήμερα είναι ο αναπληρωτής προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας. Αλλά επειδή είναι ένα από τα οχυρά του στον τομέα.

Θέση του, και οι δύο πνεύμονες του τον έκαναν ένα fullback και ως μέσος "Sketch" – όπως ήταν το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστό - κέρδισε πέντε πρωταθλήματα με τα χρώματα της

Γιουβέντους και δυο Κύπελλα Ιταλίας. Το πρώτο πρωτάθλημα το κέρδισε τη σεζόν 1976/77 και το τελευταίο κατά την περίοδο 1983/84 ενδιάμεσα τα άλλα τρία (1977/78, 1980/81, 1981/82) και τα κύπελλα (1979, 1983). Αλλά πάνω απ 'όλα κατάφερε να πάρει όλα τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Κύπελλο Πρωταθλητριών, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Κύπελλο Κυπελλούχων και Κύπελλο UEFA. Αυτό το κράμα είναι ένα που το όνομά του πια. Πέτυχε το γκολ που αποφάσισε την τελική έκβαση του αγώνα κατά της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Μετά τελειώνοντας τη σταδιοδρομία του ως ποδοσφαιριστής, παίρνει ρόλο ως προπονητής. Δίνοντας μια άλλη χαρά στο Ιταλικό ποδόσφαιρο, με τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 Πρωτάθλημα που έγινε στη Σλοβακία το 2000. Αυτή η ομάδα ήταν επίσης μέρος ενός νεαρού τότε παίκτη του Αντρέα Πίρλο. Από το 2006 έως το 2007 επανήλθε στη Γιουβέντους που κατέχει τη θέση του Διευθυντή Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: