JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι» Claudio Gentile.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Λίγες μέρες πριν από την 29η επέτειο του 1982 όπου οι Azzurri κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία, ο Claudio Gentile παίρνει τη θέση του ανάμεσα στα αστέρια της Γιουβέντους. Την ημέρα εκείνη, ο ευέλικτος παίκτης είχε σε όλο το τουρνουά εξαιρετική απόδοση και ήταν σταθερά εντυπωσιακός σε όλη την εκστρατεία των Azzurri.

Όποιος έχει την τύχη να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Ιταλίας από πρώτο χέρι, δεν μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Μαραντόνα και Zico κρατήθηκαν ήσυχοι. Κατά την περίοδο όπου ο άνθρωπος Τζεντίλε ήταν ένας από τους ειδικούς στην θέση του. Οι αντίπαλοι του είχαν συχνά δύσκολο έργο απέναντι του της Κυριακές. Το στυλ παιχνιδιού του Claudio ήταν αυστηρός αλλά δίκαιος, έχοντας μόνο στο μυαλό του τη νίκη.

Από την απόδοση του ωφελήθηκε η εθνική ομάδα, αλλά πάνω από όλα η Γιουβέντους. Ο αμυντικός πέρασε 11 σεζόν με τη Γιουβέντους, από το 1973 όπου ήρθε από το Βαρέζε, μέχρι το 1984, όταν έφυγε για τη Φιορεντίνα.
Ο Τζεντίλε ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της ομάδας καθ 'όλη τη δεκαετία του '70 και του '80. Αυτός αποτέλεσε μέρος της ισχυρής ομάδας, που είχε μαζί της πολλές επιτυχίες στην Ιταλία, αλλά και στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Τζεντίλε κέρδισε έξι τίτλους, δύο ιταλικά Κύπελλα, το Κύπελλο UEFA το 1977 και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1984, η τελευταία νίκη του με τη Γιουβέντους πριν τον αποχαιρετισμό. Η συμβολή του σε αυτές τις επιτυχίες ήταν καθοριστική, όπως και ζωτικής σημασίας, καθώς και των συμπαικτών του Bettega, Ρόσι και Πλατινί, το ατελείωτο τρέξιμο του Tardelli, οι επελάσεις από τους Cabrini και Causio, οι οδηγίες του Beppe Furino και η ηρεμία του Scirea. Αρχικά, μαζί με τον Francesco Morini, και στη συνέχεια με τον Sergio Brio, διαμόρφωσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που έδωσαν στο Dino Zoff την ηρεμία κάτω από την εστία. Ο Gentile επίσης πέτυχε 10 γκολ σε 414 εμφανίσεις.

Ο Τζεντίλε ήταν ιταλός μέσα και έξω, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στη Λιβύη, και συνέχισε την πολύτιμη συμβολή του, ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του ως παίκτης. Εκείνος ανέλαβε την Ιταλία κάτω των-21 από την περίοδο 2000-2006, κερδίζοντας το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Ο Claudio Gentile έκανε μια πρόσφατη επιστροφή να λαμβάνοντας μέρος στο «DerbySLAncio di vita», εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την πληθωρικότητα του κάτω από την δεξιά πτέρυγα. Ακόμα μια πράξη τάξης στην ηλικία των 58.

Δεν υπάρχουν σχόλια: