JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», John Charles.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus

Με δύο λέξεις θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το σημερινό παίκτη που παρουσιάζεται στο αφιέρωμα των 50 αστεριών : ευγενικός γίγαντας. Ο John Charles ήταν πάντα γνωστός με αυτό το ψευδώνυμο. Το ψευδώνυμο του και τα δύο χαρακτηριστικά του τον έκανε διάσημο. Τα 188 εκατοστά του και η σωματική του διάπλαση ήταν αυτά που τον έκαναν να ξεχωρίζει, ο επιθετικός από την Ουαλία έχει ένα ακόμη καλό σημείο τη δύναμη, που μπορεί να διαταράξει τις άμυνες και να τρύπα σαν γροθιά για να δίνει πάσες στον Omar Sivori.

Η τιμιότητα του αντικατοπτρίζεται απόλυτα στο χώρο, έχοντας κάνει πολλά για την Γιουβέντους. Το όνομα Charles είναι σχεδόν πάντα σε σύγκριση με εκείνο του Giampiero Boniperti και του Ομάρ Sivori . Μαζί έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στην Γιουβέντους του Umberto Agnelli. Μια φανταστική ομάδα που αιχμαλώτισε τη φαντασία μιας ολόκληρης γενιάς οπαδών της Γιουβέντους που ακόμη και σήμερα, 50 χρόνια αργότερα, την θυμούνται ως μία από τις ισχυρότερες και πιο εντυπωσιακές.

Η "ευγενής γίγαντας" έρχεται στο Τορίνο το 1957, από την Αγγλική ομάδα Αγγλικά Λιντς, όπου σημείωσε πολλά γκολ για εννέα χρόνια στη σειρά. Ο John Charles, βρίσκει το στόχο του, ακόμη και στην Ιταλία. Αυτό φαίνεται από την πρώτη σεζόν, όταν και κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 28 γκολ. Γκολ που συμβάλλουν στην κατάκτηση του Scudetto. Δεν είναι ένα απλό πρωτάθλημα, αλλά είναι αυτό που δίνει στην Γιουβέντους το πρώτο της αστέρι στη φανέλα. Μια εκθαμβωτική αρχή, που έμελλε να συνεχιστεί για τέσσερις διαδοχικές σεζόν επιβεβαιώνοντας ότι ο Charles άξιζε να φορέσει την φανέλα της Γιουβέντους. Ο μέσος όρος γκολ παραμένει πολύ υψηλό, αλλά πάνω απ 'όλα οι επιτυχίες που παραμένουν σταθερές για τη Γιουβέντους. Ένα κύπελλο Ιταλίας στη δεύτερη σεζόν (1958-1959), σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή κατάκτηση Πρωταθλήματος, Κύπελλο Ιταλίας κατά την Τρίτη σεζόν (1959-1960) και ακόμα ένα πρωτάθλημα το τρίτο, στην τέταρτη σεζόν (1960/61).

Το 1962 έφυγε από Τορίνο και μετακόμισε στη Ρώμη, στην AS Roma. Κλείνει τη λαμπρή του καριέρα με την ασπρόμαυρο φανέλα με 178 εμφανίσεις και 105 γκολ. Παραμένει αγαπημένος από όλους τους οπαδούς του, με μεγάλη θλίψη, έχω θρηνήσει το θάνατο του στις 21 Φεβ. 2004. . Η μνήμη του "ευγενικού γίγαντα" John Charles θα ζει για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: