JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Raimundo Orsi.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει πάντοτε ένα ισχυρό δεσμό που ενώνει την Ιταλία και την Αργεντινή . Κάτι που έχει απολαύσεί και η Γιουβέντους, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πάνω από εκατό χρόνια ιστορίας της. Χάρη σε ντόπιους ως πρωταθλητής Renato Cesarini, Luis Monti, Omar Sivori και Mauro Camoranesi όλοι προερχόμενοι από τη χώρα της λατινικής Αμερικής. Αλλά ο πρώτος που ήρθε στην ομάδα φέρει το όνομα του Raimundo Orsi "Mumo", γεννημένες 2 Δεκεμβρίου 1901 στο Avellaneda, από μια ιταλική οικογένεια, μικρό παιδί, όπου αγωνίζεται στα τέλη της δεκαετίας του '20.

Επισημαίνει ακριβώς από την ομάδα της χώρας του και με την Αργεντινή, η οποία κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Άμστερνταμ του 1928, κερδίζοντας την μεταγραφή του στην Γιουβέντους. Μετά από ένα χρόνο αναμονής για τα προβλήματα που προκαλούνται από τους κανονισμούς, φορώντας για πρώτη φορά την ασπρόμαυρη φανέλα το 1929. Θα παίξει έτσι το πρώτο από 194 παιχνίδια του στις έξι σεζόν στο Τορίνο. Φανταστική σεζόν για τον ίδιο και για τη Γιουβέντους.

Μετά το πρώτο έτος στο Τορίνο (1929-1930), η Γιουβέντους έχουν αρχίσει να καρπώνονται την επιτυχία καθώς κερδίζουν πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα. Και ο Raimundo Orsi είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του, αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως η ομάδα των πέντε σερί πρωταθλημάτων κάτι ακατόρθωτο μέχρι και σήμερα. Στο ρόλο του επιθετικού, με μεγάλη τεχνική και φαντασία, σκοράρει κατά ριπάς : 77 γκολ. Σε 177 παιχνίδια πρωταθλήματος, και 11 σε 17 Central European Cup . Που πείθει επίσης την ιταλική ομοσπονδία να τον χρησιμοποιήσει και στην εθνική Ιταλίας.

Συγκαλείται στην Εθνική ως μητρική και ξεπληρώνει την εμπιστοσύνη συμβάλλοντας σημαντικά στη νίκη του Παγκοσμίου 1934. Στόχος του της προσωρινής ισοπαλία στη Ρώμη τελικό εναντίον της Τσεχοσλοβακίας, πριν αποφασίσει να Schiavio με 2-1 στον έξτρα χρόνο. Αφήστε το Τορίνο της Ιταλίας το 1935 να επιστρέψει στην Αργεντινή. Θα παίξει για μερικά ακόμα χρόνια, στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία. Στη Χιλή, θα ζήσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. . Mumo Orsi έχασαν τη ζωή τους στο Σαντιάγο της Χιλής, στις 6 Απριλίου 1986

Δεν υπάρχουν σχόλια: