JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Gianluca Vialli.

Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Για 19 χρόνια τώρα, στο σπίτι της Γιουβέντους η 9 Ιουλίου είναι η ημέρα του Gianluca Vialli. Ο επιθετικός από την Cremona γιορτάζει σήμερα τα 47 γενέθλια του. Η ιστορία του είναι συγκεντρωμένη μέσα σε τέσσερα χρόνια στην ομάδα, 1992 - 1996. Μια τετραετία γεμάτη νίκες, αλλά και καθοριστική για την κατασκευή της ομάδας που θα κυριαρχήσει για τις επόμενες περιόδους. Ο Vialli έφτασε στο Τορίνο από την Σαμπντόρια, που ήταν ο παίκτης σύμβολο της στο γήπεδο, που ζουν την καλύτερη στιγμή της ιστορίας της. Η Juve του Trapattoni, αλλά και του Baggio και Peruzzi .

Στο πρώτο χρόνο του στην Γιουβέντους κερδίζει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το δεύτερο προσωπικό ευρωπαϊκό τρόπαιο του μετά τη νίκη του Κυπέλλου Κυπελλούχων με την Σαμπντόρια. Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίζεται από ένα διπλό τραυματισμό που τον επιβραδύνει, αλλά όταν γυρίζει πίσω στο γήπεδο ο Vialli δείχνει την πραγματική του αξία. Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει, αλλά είναι ο οδηγός της ομάδας. Ένας πραγματικός καπετάνιος, ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για Μαρτσέλο Λίπι, όταν ήρθε στο Τορίνο το 1994. Η ομάδα που τα δύο πρώτα χρόνια έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων ομάδων: σωματική δύναμη, τεχνική, φαντασία και πάνω απ 'όλα την επιθυμία να μην εγκαταλείψει ποτέ και μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Όμως δεν έχει κερδίσει το Scudetto από το 1986. Είναι το σύμβολο του αγώνα με την Φιορεντίνα, είναι η σπίθα που ανάβει στο Delle Alpi και ξεκινά το γύρο του θριάμβου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1995. Στο τέλος της σεζόν θα κερδίσει και το Κύπελλο Ιταλίας, σε βάρος της Πάρμα. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα "κενό" στην καριέρα του Vialli : το Champions League. Το τρόπαιο που έφτασε κοντά, αλλά το έχασε στο τελευταίο παιχνίδι με την doriana του,. Με αυτό το στόχο στο μυαλό του η Γιουβέντους ξεκινάει τη σεζόν 1995/96. Πρώτο έρχεται το ιταλικό Σούπερ Καπ, που το κέρδισε η Γιουβέντους χάρη στο γκολ του. Και στον τελικό της 22ης Μαΐου στη Ρώμη, τελικά εδώ είναι το αποκορύφωμα για την καριέρα του με τα χρώματα της Γιουβέντους.

Στον τελικό με τον Ajax, όπου έφτασε κερδίζοντας μετά από το διπλό ημιτελικό την Νάντ, όπου ο Vialli είναι ο πραγματικός οδηγός. Στον τελικό της Ρώμης ο Ravanelli άνοιξε το σκορ που όμως δεν έφτανε από μόνο του χαρίσει το κύπελλο στην ομάδα. Χρειάστηκαν οι αποκρούσεις του Peruzzi, και τα εύστοχα πέναλτυ των Ferrara, Pessotto , Padovano και Jugovic . Αλλά ο Gianluca έχει εκείνο το βράδυ την πιο γλυκιά δουλειά:. Να πάρει το κύπελλο και να το σηκώσει στον ουρανό της Ρώμης, είναι η τελευταία εικόνα του Vialli με την Γιουβέντους, στο τέλος της σεζόν είπε αντίο σε όλους και πήγε στην Τσέλσι. Φεύγοντας από την ομάδα άφησε μια μόνιμη εντύπωση σε όλους τους οπαδούς της Juventus.

Χρόνια πολλά Gianluca. Να τα εκατοστίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: