JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Moreno Torricelli.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Ήρωας σήμερα είναι ο Moreno Torricelli, με την επιφύλαξη μια απίστευτης ιστορίας που είδε το full-back από την αφάνεια της Serie D για να γίνει ένας θρύλος της Γιουβέντους, και να κερδίζει πρωτάθλημα και το Διηπειρωτικό Κύπελλο σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών στην ομάδα.

Το συγκλονιστικό ταξίδι του Torricelli άρχισε όταν ξεκίνησε στην Serie D να καλύπτει την αριστερή πλευρά της Caratese σε ένα φιλικό εναντίον της Juventus. Ο αμυντικός εντυπωσίασε τον Giovanni Trapattoni, που είχε πάντα το μάτια του στους νέους, και ο 22χρονός τότε Moreno είχε την ευκαιρία της ζωής του να αγωνιστεί για την Γιουβέντους. Που τον βρήκε να κερδίζει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Moreno έφτασε στην αρχή της σεζόν 1992/93, σε μια ομάδα που διαθέτει παίκτες όπως οι
Roberto Baggio ,Gianluca Vialli και Angelo Peruzzi. Άκουσε και έμαθα, παρακολουθώντας τους συναδέλφους του αμυντικούς Kohler, Reuter και Carrera πριν αυτές τις γνώσεις της εφαρμόσει στην πράξη. Στην πρώτη πλήρης σεζόν του Torriceli τον είδε να απολαυμβάνει πολλές επιτυχίες. Έκανε το ντεμπούτο του Serie Α εναντίον της Atalanta στις 13 Σεπτεμβρίου και πήγε για να σκοράρει το πρώτο του γκολ, τρεις ημέρες αργότερα, στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ εναντίον Anarthosis Famagosta. Ο Moreno σήκωσε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο τέλος της σεζόν.

Το τέλος της δεύτερης θητείας του Trapattoni στον πάγκο της ομάδας, δεν επηρέασε καθόλου τον Τοριτσέλι. Ο Μαρτσέλο Λίπι που ήρθε στην ομάδα πήρε μια λάμψη από τον ευέλικτο αμυντικός και συνέχισε να τον χρησιμοποιεί σε όλη την αμυντική τετράδα. Η πρώτη χρόνια του Λίπι είδε τη Γιουβέντους να γιορτάζει το ντάμπλ με το Scudetto και το Coppa Italia το 1995.

Ωστόσο, το καλύτερο ακόμα δεν είχε έρθει για τον Torricelli και την ομάδα που αγκάλιασε την ευρωπαϊκή σκηνή. Τα δύο γκολ του έδωσαν στους οπαδούς της Γιουβέντους μια νύχτα να θυμόμαστε την 1η Νοεμβρίου 1995 στο Ibrox Park της Γλασκόβης εναντίον της Glasgow Rangers, την ημέρα της 98ης επετείου του συλλόγου. Όμως, ο αμυντικός κρατούσε την καλύτερη στιγμή του για το τελικό του Champions League εναντίον του Ajax στη Ρώμη. Η καρδιά του, το πάθος και η αποφασιστικότητα ενάντια στον Ajax τον έκανε να τρέχει για 120 λεπτά ακατάπαυστα και αυτή του η γενναιοδωρία μαζί με την πίστη όλων είναι το όπλο για να φέρει το «Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά» ξανά στο Τορίνο

Ο Moreno μείνει στη Γιουβέντους για δύο ακόμη σεζόν, κερδίζοντας τη Ρίβερ Πλέιτ στο Διηπειρωτικό Κύπελλο και επιπλέον δύο πρωταθλήματα.

Όταν έφυγε από το Τορίνο το 1998, το βιογραφικό του ήταν κατά πολύ πλουσιότερο, με τρία Πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα Κύπελλο Ιταλίας, δύο Ιταλικά Σούπερ Καπ , ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο UEFA. Οι 230 εμφανίσεις του και τα τρία γκολ του : δεν είναι κακός απολογισμός για αυτά τα έξι χρόνια που βρέθηκε στην Γιουβέντους προερχόμενος από μια ομάδα ερασιτεχνών, και είναι ένα παράδειγμα για όλους τους νέους που έχουν δίψα και θέληση να παίξουν σε αυτήν την ομάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ.

ΡΗΓΑΣ