JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

O Buffon ισοφαρίζει σε συμμετοχές τον Zoff.


Dino Zoff και Gigi Buffon. Δύο μεγάλοι τερματοφύλακες πρωταθλητές και δύο παίκτες που δόξασαν και τις δύο ομάδες τους, Γιουβέντους και Ιταλία. Από τη δεκαετία του 1960 μέχρι την έναρξη της δεκαετίας του 1980, ο Dino Zoff ενσωματώνει όλα όσα απαιτούνται από έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και κάνει μια συναρπαστική καριέρα με πολλά τρόπαια. Το ίδιο κανείς τώρα και ο Gigi Buffon, ο οποίος έχει διακριθεί τα τελευταία 15 χρόνια με τις δυο ομάδες.

Ως προσωπικότητες, Dino και Gigi είναι πολύ ισχυρές. Ο πρώτος είναι σοβαρός και επιφυλακτικός, ενώ ο δεύτερος είναι πρόσχαρος και καλός. Υπάρχει επίσης μια αξιοσημείωτη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά του τερματοφύλακα. Αλλά στην πραγματικότητα Dino και Gigi έχουν πολλά κοινά. Και οι δύο έχουν απολαύσει την επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πέρασε μεγάλες χρονικές περιόδους με τη Γιουβέντους και είχε επίσης μακρά σχέση με την εθνική ομάδα. Zoff έπαιξε 112 φορές με τους Azzurri, ενώ ο Buffon μέχρι σήμερα 111.

Απόψε, όμως, στο Stadio Olimpico της Ρώμης, ο Gigi αν θα αγωνιστεί θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Zoff. Το μόνο προσωπικό επίτευγμα του Dino Zoff που δεν το έχει καταφέρει ακόμα ο Buffon είναι η κατάκτηση το 1968 του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είναι η μόνη διεθνής διάκριση μεταξύ των δύο τερματοφυλάκων. Και ποιος ξέρει, ίσως θα μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει και αυτό το ρεκόρ του Dino αυτό το καλοκαίρι ...

1 σχόλιο:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μεγάλωσα με τον Zoff, που τον έβλεπα πριν καν έρθει σε μας, και έτσι τον έχω στην καρδιά μου περισσότερο από τον Buffon. Αλλά, όπως και να έχει, είναι μια μεγάλη στιγμή η αποψινή. Τιμή και στους δύο.