JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Pepe : «Αισθάνομαι σαν να πήραμε τη νίκη».


Τέσσερα γκολ έχει πετύχει συνολικά, τρία σε ισάριθμα παιχνίδια με Πάλερμο, Λάτσιο και χθες με τη Νάπολι, ο Pepe χθες χάρισε στην ομάδα του με το γκολ του τον ένα βαθμό μέσα στο Σαν Πάολο : «Δεν νομίζω ότι έχω ποτέ σκοράρει τρία γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια ... δεν γνωρίζω καν αν έχω σκοράρει ποτέ πάνω από τρία σε όλα τα παιχνίδια», αστειεύτηκε ο Simone, σαφώς ευτυχής για την προσωπική συμβολή του, αλλά και για την απόδοσή του σε ένα ανορθόδοξο ρόλο που του ανατέθηκε : «Δεν είμαι ένας μέσος στο χώρο του κέντρου, αλλά έπρεπε να παίξω εκεί για χάρη των καθηκόντων μου και για τους συμπαίκτες μου. Αισθάνθηκα άνετα και απολάμβανα τον εαυτό μου, όταν βρήκα τα πατήματα μου, επειδή οι Vidal και Pirlo μου ασφάλεια και ελευθερία να βγαίνω μπροστά».


Μετά τη νίκη εναντίων της Λάτσιο στη Ρώμη, ο εξτρέμ χτύπησε σε ένα άλλο ζωτικής σημασίας παιχνίδι.
«Αυτό απόψε ήταν πιο δύσκολο, όμως, το έκανα με την μπάλα στα πόδια μου», υποστήριξε ο Pepe, «αισθάνομαι σαν να πήραμε τη νίκη». Το αποτέλεσμα αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους αντιπάλους της Γιούβε στην Serie A και ο Simone μιλάει για το εξαιρετικό πνεύμα της ομάδας : «Είμαστε μια ομάδα ενωμένη, αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε να στείλουμε προς τα έξω».


Matri: «Έχουμε δείξει το χαρακτήρα μας»

Ο Alessandro Matri στο San Paolo πέτυχε το έκτο του γκολ στη σεζόν : «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι το αποτέλεσμα μας δίνει ένα ακόμα βαθμό», δήλωσε ο επιθετικός μετά το σφύριγμα της λήξης : «Υπήρχαν και θετικά και αρνητικά στοιχεία από την απόδοσή μας. Το αποτέλεσμα είναι καλό, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην ανάπαυλα, είπαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε όπως το παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς πεποίθηση στον εαυτό μας. Πρέπει να δείχνουμε πάντα το χαρακτήρα που παρουσιάσαμε κατά το δεύτερο ημίχρονο. Ο αγώνας ήταν αρκετά περίεργος, γιατί δεχτήκαμε δύο γκολ στο σημείο που φαινόταν ότι είχαμε τον έλεγχο, αλλά καταφέραμε επιτυχώς να πάρουμε ένα σημαντικό βαθμό».

«Είναι αλήθεια»,κατέληξε ο Matri. «Αλλά εκτός από την τακτική πτυχή, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η συμμετοχή και η προθυμία μας, πάντα φαίνεται από κάθε παίκτη».


Estigarribia: "Μια ξεχωριστή βραδιά"

Ο Estigarribia χθες πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, και το πέτυχε σε μια συναρπαστική συνάντηση παίζοντας μέσα σε μια καυτή ατμόσφαιρα στο San Paolo. Η χθεσινή φαίνεται ότι θα είναι μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά για Marcello Estigarribia: «Ήταν πάντα ένα όνειρο να σκοράρω ένα τέτοιο γκολ, σε ένα τέτοιο περιβάλλον, γι 'αυτό θα απολαύσω αυτή τη στιγμή και θέλω να την αφιερώσω στην οικογένειά μου που με ακολουθεί από την Παραγουάη. Έχω αποδείξει ότι είμαι σε θέση να παίξω για μια μεγάλη ομάδα και τώρα πρέπει να αξιοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία που μου έδωσε ο προπονητής μου».

Ο Μαρσέλο έπαιξε σημαντικό ρόλο σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ένω βρέθηκε η Γιούβε δυο φορές με δυο γκολ πίσω στο σκορ τελικά κατάφερε να επιστρέψει και εμφάνισε το ακριβές είδος του πνεύματος που απαιτείται από τον Antonio Conte:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε πάρει ένα πολύ σημαντικό βαθμό από μια σκληρή έδρα όπως αυτή και αυτό είναι που μου έδωσε την περισσότερη ευχαρίστηση. Τώρα ήδη σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, με την Τσεζένα και πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι μέχρι την Κυριακή».

Conte: "Είμαι περήφανος για τα παλικάρια μου"


Ομάδα με τεράστια καρδιά. Αυτό ήταν το επιπλέον όπλο στο οπλοστάσιό της Γιουβέντους χθες το βράδυ στο San Paolo. Και ο Antonio Conte εκτιμά πραγματικά αυτό το είδος του όπλου : «Μπορεί να είναι τεχνικά δυνατή, αλλά χωρίς μεγάλες ηθικές αξίες δεν θα ήμασταν σε θέση να αντέξουμε σε αυτό το παιχνίδι, επίσης ήταν πιθανό να κερδίσουμε»

Και η Γιουβέντους έδειξε αυτές τις δυνατότητες οι οποίες, μαζί με την τεχνική των παικτών και με την τακτική γνώση που έχει ο προπονητής της, έκανε απολύτως τη διαφορά: «Στην αρχή, ήταν δύσκολο γιατί ξεκινήσαμε κάπως χαλαρά. Φάνηκε ότι θέλαμε να τους αφήσουμε να έχουν λίγο χώρο. Είχαν ένα καλό διάστημα και σκόραραν δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στη μη συγκέντρωση από την πλευρά μας. Νομίζω ότι με δύο γκολ πίσω, ειδικά στο San Paolo, θα είχε χάσει οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς όμως, ξαναβρήκαμε τον εαυτό μας, και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια με τη μεγάλη καρδιά μας, αυτό είναι αρκετά γενναίο. Και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής τους».

Η ικανοποίηση του Conte ήταν γενική και δεν του επέτρεψε να δώσει πάρα πολύ βάρος σε κάποια αμυντικά λάθη :
«Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι όταν ένα παιχνίδι είναι δύσκολο, υπάρχει πάντα μια λάθος κίνηση. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα παιχνίδι Play Station, και υπάρχει μια σαφής διαφορά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που βιώνουν οι παίκτες αλλά και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Για παράδειγμα, στο δεύτερο γκολ του Pandev, ο Bonucci προσπάθησε να φτάσει τη μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε. Αλλά τα λάθη δεν πρέπει να καταδικάζουν αυτούς που τα κάνουν, αλλά θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για να βελτιωνόμαστε. Επιπλέον, όταν υπάρχει μεγάλη διάθεση από αυτά τα παλικάρια, τα λάθη μπορούν να γίνουν ανεκτά ...»

NAPOLI vs JUVENTUS 3-3, πήγε στην κόλαση αλλά γύρισε και μάλιστα όρθια.


Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα του Κόντε που δείχνει ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, χθες το βράδυ παρότι στο 68' βρέθηκε να χάνει 3-1, κατάφερε και έφυγε από «Σαν Πάολο» με τον ένα βαθμό. Η Γιουβέντους γύρισε το ματς με την Νάπολι (3-3) και βρίσκεται στο +2 από την 2η της Serie A, Μίλαν.


Εκπληκτικός αγώνας μπροστά σε 60.000 θεατές έγινε στον ιταλικό νότο, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος τις 6 Νοεμβρίου, όμως είχε διακοπεί λόγω βροχής. Η Νάπολι βρέθηκε πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ καθώς στο 13' ο Πίρλο ανέτρεψε καθαρά μέσα στην περιοχή τον Λαβέτσι από πάσα του Ζουνίγκα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάμσικ, νίκησε τον Μπουφόν, έφτασε μέχρι τα... αποδυτήρια στον πανηγυρισμό του, όμως όλα αυτά μάταια, αφού ο διαιτητής είχε διατάξει επανάληψη, επειδή παίκτες των Βεζουβιάνι είχαν μπει στην περιοχή. Στη δεύτερη προσπάθεια ο Σλοβάκος εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά , άουτ.

Οκτώ λεπτά μετά πήρε την εκδίκησή του βάζοντας τελικά τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού. Μετά από φάουλ του Λαβέτσι και κόντρα στον Μπονούτσι, η μπάλα στρώθηκε στον Χάμσικ, ο οποίος αυτή τη φορά με κοντινή κεφαλιά δεν λάθεψε και έκανε το 1-0. Στο 2-0 η Νάπολι έδειξε ότι είναι απόλυτη κυρίαρχος στο ματς, με τον Πέντεφ να βάζει το πρώτο του γκολ στη φετινή Serie A μετά από κόντρα στους Μάτζιο με τον Πίρλο και αφού καλυπτόταν από τον Μπονούτσι. Ο Σκοπιανός πήρε πολύ ωραία μπροστά του τη μπάλα και με το δεξί, που είναι το κακό του έγραψε το 2-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Και αν το πρώτο μέρος, είχε πολύ υλικό, το δεύτερο ήταν όλα τα λεφτά.. Νωρίς νωρίς ο Μάτρι (48') έκανε το ματς ξανά ντέρμπι με ωραίο δεξί πλασέ μετά από ωραία πάσα του Βιδάλ πετυχαίνοντας το 6ο φετινό του γκολ. Ακολούθησε μία φάση για κάθε ομάδα, με τον Βούτσινιτς για την Γιούβε στο 54' και τον Λαβέτσι για την Νάπολι στο 57' και από εκεί και πέρα είχαμε γκολ. Ο Πάντεφ στο 68' μετά από γύρισμα από δεξιά δικαίωσε τον Ματσάρι που τον έβαλε βασικό με ωραίο κοντρόλ και υπέροχο γυριστό δοκάρι και μέσα για το 3-1 δίνοντας ξανά προβάδισμα δύο γκολ στους Παρτενοπέι. Τέσσερα λεπτά η Γιουβέντους έδειξε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει φτηνά το τομάρι της και μπήκε ξανά γρήγορα στο ματς.

Ο Βούτσινιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μάτρι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Εστιγαρίβια που ακολούθησε τη φάση μείωσε σε 3-2, όμως οι Μπιανκονέρι είχαν κι άλλο με τον φορμαρισμένο Πέπε, που είχε σκοράρει και κόντρα στην Λάτσιο. Στο 80' ο Ιταλός μέσος πήρε τη μπάλα από τη γραμμή του κέντρου και αφού διέσχισε όλη την απόσταση μέχρι την περιοχή, πήρε κόντρα και νίκησε στο τετ α τετ τον Ντε Σάνκτις για το τελικό 3-3 που διατηρεί την Γιουβέντους αήττητη στο campionato μετά από 12 αγώνες. Από το 2000 παραμένει χωρίς νίκη στο «Σαν Πάολο» η Γιουβέντους.

NAPOLI 3-3 JUVENTUS

Γκολ : Hamsik 23, Pandev 40, Matri 48, Pandev 69, Estigarribia 72, Pepe 79.

NAPOLI : De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica (Fernandez 76); Maggio, Gargano, Inler, Zuniga (Dossena 87); Hamsik, Pandev (Santana 71); Lavezzi.
Πάγκος : Rosati, Dzemaili, Mascara, Fideleff.
Προπονητής : Mazzarri

JUVENTUS : Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini; Vidal, Pirlo; Pepe (Pazienza 86), Matri (Quagliarella 89), Vucinic (Del Piero 91), Estigarribia.
Πάγκος : Storari, De Ceglie, Krasic, Giaccherini.
Προπονητής : Conte.

Διαιτητής : Tagliavento
Βοηθοί : Stefani, Faverani
Τέταρτος : Bergonzi

Κάρτες : Pandev 17, Maggio 19, Bonucci 37, Matri 40, Hamsik 43, Lichtsteiner 43, Vidal 58

Βαθμολογία
(12
αγώνες)

1.
Γιουβέντους 26
2. Μίλαν 24
3. Ουντινέζε 24
4. Λάτσιο 22
5. Παλέρμο 19
6. Ρόμα 17
7. Κατάνια 17
8. Νάπολι 17
9. Τζένοα 15*
10. Πάρμα 15
11. Κιέβο 15
12. Σιένα 14
13. Αταλάντα 14
14. Κάλιαρι 14
15. Ίντερ 14*
16. Φιορεντίνα 13
17. Μπολόνια 11
18. Νοβάρα 10
19. Τσεζένα 9
20. Λέτσε 8

*Τζένοα και Ιντερ έχουν ένα ματς λιγότερο.
**Η Αταλάντα άρχισε με -6.
***Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 21/12.

Επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή (02/12)
Τζένοα-Μίλαν (21:45)

Σάββατο (03/12)
Ιντερ-Ουντινέζε (21:45)
Νάπολι-Λέτσε (21:45)

Κυριακή (04/12)
Κατάνια-Κάλιαρι (13:30)
Μπολόνια-Σιένα (16:00)
Κιέβο-Αταλάντα (16:00)
Φιορεντίνα-Ρόμα (16:00)
Γιουβέντους-Τσεζένα (16:00)
Πάρμα-Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα (5/12)
Λάτσιο-Νοβάρα (21:45)

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Καπέλο: «Conte ανερχόμενος προπονητής. Juve η αγαπημένη μου».


Η Γιουβέντους, επειδή δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίζεται μόνο για το σκουντέτο και έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να τα καταφέρει με τη Μίλαν να ακολουθεί από κοντά και η Νάπολι μέσα στο κόλπο.

Γιουβέντους, Μίλαν και Νάπολι: αυτά είναι τα φαβορί για τον τίτλο, σύμφωνα με τον Φάμπιο Καπέλο που πιστεύει ότι θα μετρήσει επίσης και η ενέργεια που δαπανάται από αυτούς που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, αλλά αυτές οι τρεις ομάδες (Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι) θα παλέψουν για τον τίτλο μέχρι τέλους. Η Μίλαν έχει την καλύτερη ομάδα, αλλά επίσης έχει να δώσει και τα περισσότερα ματς τη φετινή σεζόν. Είναι αρκετά δυνατοί και έχουν συνηθίσει να βρίσκονται στην κορυφή», τόνισε ο Ιταλός προπονητής και πρόσθεσε:

«Η Νάπολι επίσης πρέπει να συνηθίσει να διαχειρίζεται την κούραση, η οποία σε επηρεάζει όταν παίρνει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουβέντους δεν συμμετέχει στην Ευρώπη και αυτό τη βοηθάει ώστε να είναι ξεκούραση και συγκεντρωμένη και επίσης να είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα. Ο Κόντε είναι ένας από τους καλύτερους νέους προπονητές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά τον Πίρλο, η Μίλαν αποφάσισε να τον αφήσει να φύγει και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για την ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του», σημείωσε ο Καπέλο. Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας ήταν ομιλητής σε ένα συνέδριο στο Φόρουμ Wyscout, στο Μιλάνο.

NAPOLI vs JUVENTUS απόψε στις 21:45.


Και η στιγμή της αλήθειας για την Γιουβέντους έφτασε για άλλη μια φορά : το παιχνίδι αυτό το βράδυ στο San Paolo με αντίπαλο τη Νάπολι, θα δείξει αν η Μεγάλη Κυρία μπορεί να είναι μια σοβαρή υποψήφια για το πρωτάθλημα, όχι ότι μέχρι τώρα δεν μας το έχει δείξει, αλλά αν περάσει και από τη Νάπολι με νίκη, θα πάρει μια διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη Μίλαν και θα έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος. Ο Marcelo Estigarribia έχει το προβάδισμα να καλύψει τη θέση του Claudio Marchisio έναντι του Michele Pazienza και θα καλύψει το κενό στη μεσαία γραμμή από αριστερά, ενώ οι υπόλοιποι 10 ια είναι όσοι έπαιξαν στη Ρώμη κατά της Λάτσιο.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων θα είναι :

JUVENTUS (4-2-3-1) : Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Estigarribia, Pirlo, Vidal, Pepe, Vucinic, Matri.

Αλλαγές : Storari, De Ceglie, Pazienza, Giaccherini, Krasic, Del Piero, Quagliarella.

Coach : Conte

NAPOLI (3-4-2-1): De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Gargano, Inler, Zuniga; Hamsik, Lavezzi; Cavani.

Αλλαγές : Rosati, Fernandez, Fideleff, Zuniga, Pandev, Chavez, Mascara.

Coach : Mazzarri

Conte: «Σεβόμαστε όπως πάντα, αλλά δεν φοβόμαστε».


Η Γιουβέντους θα αγωνιστεί απόψε με οδηγό, το σθένος και την αποφασιστικότητα. Αυτό έχει ζητήσει ο Antonio Conte από τους παίκτες όπως έκαναν και το βράδυ του Σαββάτου, και βγήκαν νικητές από τη μάχη κατά της Λάτσιο.

Ο Conte, μιλώντας από τη βάση στη Ρώμη όπου στρατοπέδευσε η Juve στην Borghesiana, δήλωσε : «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη Νάπολι ως παράδειγμα για όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια. Περιμένω ένα σκληρό και έντονο ματς την Τρίτη. Ίσως το πιο δύσκολο από όσα έχουμε δώσει ως τώρα. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και αποδεικνύει ότι αν έχεις πλάνο, τότε θα φτάσεις στον στόχο σου. Ο Βάλτερ Ματζάρι και οι παίκτες του το έχουν αποδείξει αυτό τα τελευταία χρόνια. Πριν από έξι χρόνια ήταν στη Serie C. Μέσα από ένα σοβαρό έργο και μεγάλο ενθουσιασμό κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο Scudetto πέρυσι. Φέτος είναι πολύ πιθανό ότι θα περάσουν στον επόμενο γύρο του Champions League. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νάπολι προέρχεται από μια νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι κυριαρχούν στην Αγγλία ... όλα αυτά είναι ένα παράδειγμα της δουλείας που γίνεται στη Νάπολι και αποδεικνύει πώς ο χρόνος και υπομονή μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Σεβόμαστε τη Νάπολι γιατί είναι μια ομάδα που άρχισε να χτίζεται πριν χρόνια και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει αλλά δεν την φοβόμαστε. Εμείς, από την πλευρά μας, αρχίσαμε μόλις πριν τέσσερις μήνες», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Μεγάλης Κυρίας, που στη συνέχεια διατήρησε τους χαμηλούς τόνους παρά το γεγονός ότι η ομάδα πάει μια χαρά ως τώρα.


«Θα ήταν πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να θριαμβολογούμε μετά από όσα έχουμε κάνει ως τώρα. Ξέρουμε, άλλωστε, πόσο δύσκολο είναι και ψυχολογικά να επανέλθεις μετά από δύο σερί καταστροφικές σεζόν. Είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι αλλά δεν κρυβόμαστε. Ποτέ δεν κρύφτηκα στη ζωή μου και στη Γιουβέντους ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Έχω ξαναπεί ότι δε θα βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή. Στο σχολείο παίρνουν τους βαθμούς κάθε έξι μήνες, οπότε κι εμείς θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αν και το πιο σημαντικό είναι το πού θα βρίσκεσαι στο τέλος της σεζόν».

Οι ερωτήσεις για το Scudetto, πάντως, συνεχίστηκαν προς τον Κόντε, με τον ίδιο όμως να στέκεται πιο πολύ στη Μίλαν, που το βράδυ της Κυριακής διέλυσε με 4-0 την Κιέβο.

«Όλοι ξέρουμε την Μίλαν. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν όπου βρέθηκε στο -7 από εμάς κατάφεραν από τότε να κάνουν έξι νίκες σε επτά παιχνίδια, χάνοντας βαθμούς μόνο στην ισοπαλία με τη Φιορεντίνα. Αυτό δείχνει πόσο δυνατοί είναι και τι ρυθμό μπορούν να πιάσουν. Ίσως ο ρυθμός της Μίλαν να είναι τέτοιος ώστε να μην μπορούμε να τον φτάσουμε οι υπόλοιποι. Εμείς πρέπει απλά να κοιτάμε τη δουλειά μας, να συνεχίσουμε για να χτίσουμε κάτι σημαντικό, βασιζόμενοι στα δικά μας όπλα και τις δικές μας θυσίες. Ακούω και διαβάζω ότι γίνονται συγκρίσεις αυτής της ομάδας με ομάδες της Γιουβέντους στο παρελθόν αλλά αυτή τη φορά απλά έχουμε κάτσει στο γραφείο και έχουμε το στυλό στα χέρια. Δεν έχουμε γράψει ακόμη κάτι σημαντικό...».

Τέλος, ο Κόντε αναφέρθηκε και στην απουσία του τιμωρημένου Κλαούντιο Μαρκίζιο, λέγοντας: «Ο Μαρκίζιο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ένας μέσος που ξέρει πολύ καλά πώς να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και να βοηθάει και επιθετικά. Αμύνεται και επιτίθεται ενώ έχει εξαιρετική τεχνική. Μπορώ να πω ότι δεν έχουμε άλλον με τα χαρακτηριστικά του οπότε θα δούμε πώς θα καλυφθεί η απουσία του. Έχουμε ακόμη μία προπόνηση μπροστά μας και αρκετές επιλογές. Ξέρουμε τι δύναμη μπορεί να δώσει στη Νάπολι η ατμόσφαιρα στο Σαν Πάολο. Εμείς, όμως, θα πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως και στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο. Αν η Νάπολι παίξει καλύτερα και μας νικήσει, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους συγχαρούμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Με 23 παίκτες έτοιμους για τον αγώνα με τη Νάπολι.


Η Γιουβέντους τελείωσε την προετοιμασία της στη Ρώμη για το παιχνίδι απόψε το βράδυ κατά της Napoli. Μαζί με την ομάδα στο Borghesiana Sporting Center βρέθηκαν στην προπόνηση και ο Andrea Agnelli με τον Giuseppe Marotta.

Ο Antonio Conte έκανε αισθητή την παρουσία του και επικεντρώθηκε στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα, επιδεικνύοντας τις ακριβής κινήσεις που απαιτούνται για τη σύγκρουση στο San Paolo.

Στο τέλος της προετοιμασίας, η Γιουβέντους αναχώρησε για τη Νάπολη. Ο Claudio Marchisio ταξίδεψε με την ομάδα, παρά το ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Conte θα έχει ως εκ τούτου 23 παίκτες στη διάθεσή του.

Η ομάδα που θα αντιμετωπίσει απόψε την Napoli έχει ως εξής:

1 Buffon
3 Chiellini
5 Pazienza
7 Pepe
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 De Ceglie
13 Manninger
14 Vucinic
15 Barzagli
17 Elia
18 Quagliarella
19 Bonucci
21 Pirlo
22 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Krasic
28 Estigarribia
30 Storari
32 Matri
33 Sorensen
34 Marrone

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κιελίνι: "Η νίκη αυτή μας δίνει αυτοπεποίθηση"


«Χαρακτήρα» είναι μια πολυχρησιμοποιημένη λέξη στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά αυτή είναι η καταλληλότερη λέξη για να εξήγηση πως η Γιουβέντους κατάφερε να κερδίσει τη Λάτσιο στο Ολίμπικο χθες το βράδυ. Και ο Τζόρτζιο Κιελίνι έχει πλήρη επίγνωση αυτού :

«Από την προετοιμασία και μετά, είχαμε την ευαισθητοποίηση και την πεποίθησή ότι είμαστε σε θέση να απολαύσουν μια μεγάλη σεζόν. Σήμερα, ίσως δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας, αλλά η νίκη σε αυτού του είδους τους αγώνες μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Μια τέτοια νίκη θα δώσει στην ομάδα επιπλέον κίνητρο για μια άλλη σκληρή δοκιμασία με τη Napoli, την Τρίτη:
«Ένα θετικό αποτέλεσμα στο San Paolo θα ήταν μια περαιτέρω ένδειξη βελτίωσης και ανάπτυξης, αλλά θα πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο χαρακτήρα που παίξαμε και απόψε . Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για στόχους. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και τις επόμενες ημέρες θα δούμε τα λάθη που έγιναν σήμερα, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τους».

Πέπε: "Απολαμβάνουμε τα παιχνίδια στο γήπεδο".


Ο Simone Pepe ο σκόρερ που χάρισε τη νίκη στην Γιούβε μέσα στο Ολίμπικο κατά της Λάτσιο που μέχρι χθες ήταν συγκάτοικος της Γιούβε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μίλησε μετά τον αγώνα. Και ο εξτρέμ επέλεξε να προβληματιστούν σχετικά με τη νέα εμφάνιση της Γιουβέντους μετά το σφύριγμα της λήξης:

«Είναι μια διαφορετική χρονιά, ήμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και το ποδοσφαίρου που παίζουμε είναι πολύ ωραίο και αποτελεσματικό. Είναι μια άλλη Γιουβέντους. Τώρα είμαστε καλά και απολαμβάνουμε τα παιχνίδια στο γήπεδο και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα. Είμαστε μια καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και επιτρέπει σε όλους μας να αφήνουν το σημάδι τους, γιατί πάντα παίζουμε με πάσες από πίσω και ποτέ δεν δίνουμε την μπάλα μακριά».

Ο Pepe, αναφέρθηκε και στον Αντρέα Πίρλο ο οποίος έσφιξε τα δόντια και έπαιξε στο ματς και μάλιστα ήταν πολύ καλός όπως πάντα :
«Το πρωί πριν τον αγώνα υποβλήθηκε σε ένα τεστ φυσικής κατάστασης», εξήγησε ο Πέπε​​. «Έλαβε τότε το ok πριν από το παιχνίδι και ευτυχώς έπαιξε, επειδή είναι θεμελιώδους σημασίας παίκτης για εμάς. Είναι ένας πραγματικός αρχιτέκτονας μέσα στο γήπεδο».

Παρά έρχεται μέσα από μια άλλη δοκιμασία αλώβητη, ο εξτρέμ αρνείται να μιλήσει για τις προοπτικές Scudetto της ομάδας:
«Όταν κοιτάξαμε πέρα από το επόμενο παιχνίδι που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, πέσαμε. Γι 'αυτό και θα σκεφτούμε το παιχνίδι με την Νάπολι το οποίο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, σε μια καυτή ατμόσφαιρα. Πέρυσι εκεί μέσα κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και τώρα θέλουμε να πάρουμε τη νίκη».

Μπουφόν : "Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι".


Η Γιουβέντους συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του Καμπιονάτο, καθώς επικράτησε με 1-0 της Λάτσιο εκτός έδρας και ο πορτιέρο των «μπιανκονέρι», Τζανλουίτζι Μπουφόν, τόνισε πως δεν θα πρέπει η ομάδα του να πάρει… αέρα!

«Τα πάντα πήγαν ακριβώς όπως τα θέλαμε, και η Λάτσιο δεν είναι μια ομάδα την οποία πρέπει να υποτιμήσεις. Έχουμε ένα καλό σερί νικών και αυτό μας έχει δώσει μεγάλη ώθηση», δήλωσε στο Sky Sport Italia ο Μπουφόν.

Σχετικά με το αν η Γιουβέντους μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Μπουφόν είπε : «Είμαστε χαρούμενοι από τα αποτελέσματα μας και την εικόνα μας, αλλά θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τώρα. Όλα ήταν υπέρ μας απόψε, αλλά δεν πρέπει να παραμελούμε ότι και η Λάτσιο, δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει και να μας ισοφαρίσει. Είμαστε σε μια καλή περίοδο και έχουμε εμπιστοσύνη στα πόδια μας και αυτό μας έχει βοηθήσει να κάνουμε τέτοιες νίκες. Θα υπάρξουν και φορές που τα πράγματα θα πάνε με διαφορετικό τρόπο και δεν θέλουμε κανένας να εκπλαγεί αν θα χάσουμε κάποιους βαθμούς».

O Gigi Buffon συμμετείχε ενεργά στη νίκη της Γιουβέντους επί της Λάτσιο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο τερματοφύλακας έκανε μερικές μεγάλες αποκρούσεις και για το λόγο αυτό έλαβε μια αγκαλιά από τον Αντρέα Πίρλο μετά από μια τέτοια απόκρουση: «Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι ένας πρωταθλητής σαν κι αυτόν σκέφτεται έτσι για την ομάδα. Ένας πρωταθλητής έχει πολλούς τρόπους για να εμφανίσει απόψε την αξία του, έδειξε ότι είναι ο ένας από μια απλή χειρονομία - μια αγκαλιά που σήμαινε πολλά για μένα».

Κόντε : "Δείξαμε μεγάλη ωριμότητα".


Ο Αντόνιο Κόντε πρόσφερε ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον Αντρέα Πίρλο και αναγνώρισε την ωριμότητα, την οποία επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του κόντρα στην Λάτσιο.

Η Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα και από το Ολίμπικο κερδίζοντας τη Λάτσιο με 1-0, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, όπως υπογράμμισε ο Κόντε:

«Είμαστε χαρούμενοι επειδή κερδίσαμε μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία προσπάθησε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Σε αυτό το ματς εξετάστηκε ο βαθμός της ωριμότητάς μας. Δυσκολευτήκαμε σε πολλά σημεία της αναμέτρησης, αλλά πήραμε μία δίκαιη νίκη».

Ο προπονητής της «Κυρίας» ήθελε το 2-0, ώστε να αποφύγει το 1-1, κάτι που μοιράστηκε με τους ποδοσφαιριστές του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού:

«Είπα στα παιδιά να μην υπερασπιστούν το 1-0, αλλά να κυνηγήσουν το δεύτερο γκολ. Στην πρώτη περίπτωση θα χάναμε το ματς. Η αποστολή δεν ήταν εύκολη, αλλά τα καταφέραμε».

Και κατέληξε στον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος... έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί στο Σαββατιάτικο (26/11) ματς του ιταλικού πρωταθλήματος:

«Οι επιτυχίες μας οφείλονται στους ποδοσφαιριστές. Σήμερα θα δώσω ξεχωριστά συγχαρητήρια στον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος ξεπέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό της τελευταίας στιγμής, για να μας βοηθήσει. Είναι σημαντικός για εμάς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Λάτσιο – Γιουβέντους 0-1, αυτή η Γιούβε έχει μέταλλο πρωταθλητή.


Μια Γιούβε βγαλμένη από τα παλιά έπαιξε όπως και όσο έπρεπε για να πάρει τη νίκη, μια επαγγελματική νίκη όπως μόνο η παλιά καλή Γιούβε ξέρει να κάνει τόσο καλά. Το γκολ του Πέπε στο 34' έδωσε στη Γιουβέντους τη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Λάτσιο στη Ρώμη, σε ένα εκπληκτικό ματς! Ξανά πάτησε κορυφή και με παιχνίδι λιγότερο η Μεγάλη Κυρία!


Το Ολίμπικο στη Ρώμη ήταν κατάμεστο με τους τιφόζι των δύο ομάδων να δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για το ντέρμπι κορυφής. Ο Πίρλο κατάφερε, τελικά, να τεθεί στη διάθεση του Αντόνιο Κόντε ενώ ο Εντι Ρέγια, από την άλλη πλευρά, άφησε στον πάγκο τον Σισέ και προτίμησε τον Ρόκι για παρτενέρ του Κλόζε στην επίθεση.

Το ματς είχε από το ξεκίνημα πολύ ωραίο ρυθμό και στο 10' ο Μαρκίζιο από κοντά έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Πίρλο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μαρκέτι με μια εκτέλεση φάουλ και ο Κιελίνι δεν κατάφερε στη συνέχεια να σκοράρει ενώ η Λάτσιο απείλησε με τον Ρόκι να βγαίνει τετ α τετ και να πλασάρει τον Μπουφόν, για να απομακρύνει την μπάλα ο Μπαρτσάλι λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και αυτή που το βρήκε, τελικά, ήταν η Γιουβέντους στο 34ο λεπτό. Αντεπίθεση, ωραία πάσα του Μάτρι στον κενό χώρο και ο Πέπε με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Λάτσιο πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση και θα τα είχε καταφέρει αν η μπάλα δεν πήγαινε στο κάθετο δοκάρι από τη βολίδα του Ερνάνες ή αν ο Μπουφόν δεν απέκρουε εντυπωσιακά σε ωραίο σουτ του Κλόζε. Ο Ρέγια, τελικά, πέρασε στο ματς τον Σισέ στο 65' για να τονώσει την επίθεση της ομάδας του αλλά κάπου εκεί οι Μπιανκονέρι ήλεγξαν εκ νέου την κατάσταση στο χώρο του κέντρου και έτσι δεν επέτρεψαν στους Λατσιάλι να συνεχίσουν στον ίδο ρυθμό.

Για την ακρίβεια, η Γιουβέντους άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το 2-0 αλλά ο Μαρκέτι -που θεωρείται ο διάδοχος του Μπουφόν- έκανε μια απίστευτη απόκρουση σε δυνατό κοντινό σουτ του Τζιακερίνι (που είχε περάσει ως αλλαγή), ενώ στο 80' ο Μάτρι είδε την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι μετά από πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση, γυρίζοντας το σώμα του.

Όπως και να έχει, το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης με τους 4.000 τιφόζι της Γιουβέντους στις εξέδρες να πανηγυρίζουν για τη νίκη που διατηρεί την ομάδα τους στην κορυφή, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο. Αυτό που θα δώσουν την Τρίτη με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο»!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Λάτσιο - Γιουβέντους, οι πιθανές συνθέσεις για απόψε.


Απόψε στις 21:45 ώρα Ελλάδας η Γιουβέντους θα δώσει έναν δύσκολο αγώνα με αντίπαλο την Λάτσιο στο Olimpico της Ρώμης, ένα ντέρμπι κορυφής καθώς και οι δύο ομάδες έχουν από 22 βαθμούς και βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά τη χθεσινή νίκη της Ουντινέζε απέναντι στη Ρόμα.

Το δίλημμα με τον Αντρέα Πίρλο θα διαλυθεί από τον Antonio Conte σήμερα, η εντύπωση, ωστόσο είναι, ότι η Γιουβέντους δεν θα βάλει σε κίνδυνο τον Πίρλο και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος δεν θα το ρισκάρουν και θα τον διατηρήσουν για τον αγώνα το βράδυ της Τρίτης κατά της Νάπολι στο San Paolo. Καμία αλλαγή όμως δεν θα υπάρξει στη μορφής της ομάδας που αντί του Πίρλο τη θέση του θα πάρει ο Michele Pazienza.
Κατά τα λοιπά, μετά την προπόνηση, επιβεβαιώθηκε ότι ο Matri θα είναι ο κεντρικός επιθετικός και θα υποστηρίζεται από τον Pepe δεξιά και Vucinic αριστερά. Οι Elia και Giaccherini είναι τα φαβορί για να κάτσουν στον πάγκο με τους Krasic και Estigarribia να καταλήγουν στις κερκίδες και πάλι.

Juventus (4-3-3) : Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Vidal, Pazienza, Marchisio, Pepe, Matri, Vucinic.

Αλλαγές : Storari, De Ceglie, Pirlo, Elia, Giaccherini, Del Piero, Quagliarella.

Lazio (4-3-1-2) : Marchetti, Konko, Stankevicius, Biava, Radu, Brocchi, Ledesma, Lulic, Hernanes, Klose, Cisse.

Αλλαγές : Carrizo, Diakitè, Scaloni, Cana, Gonzalez, Sculli, Rocchi.

Γιουβέντους, η ώρα της αλήθειας: tour de force για τον τίτλο.


Έξι παιχνίδια έχει η Γιουβέντους από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να κατανοήσουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας του Κόντε. Οι 4 εκτός έδρας αγώνες θα είναι αποφασιστικής σημασίας κατά των Λάτσιο, Νάπολι, Ρόμα και Ουντινέζε και αν καταφέρει να περάσει από εκεί με τις λιγότερες απώλειες τότε θα είναι σε θέση οδηγού για τον τίτλο, όσο και αν δεν το λένε ακόμα ανοιχτά ο Κόντε και οι παίκτες του.

Ο Δεκέμβριος, θα είναι ο μήνα της αλήθειας για την Γιουβέντους του Conte. Σε έξι παιχνίδια μέχρι τα τέλη του 2011, η Γιουβέντους θα έχει ένα γολγοθά να ανέβει που αν τα καταφέρει θα αποκαλύψει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Έχει μπροστά της λοιπόν να αντιμετωπίσει, Lazio (εκτός), Napoli (εκτός), Cesena (εντός), Roma (εκτός), Novara (εντός) και Udinese (εκτός). Το βαρύ πρόγραμμα ξεκινά απόψε με αντίπαλο την Λάτσιο, στη συνέχεια, την Τρίτη στο San Paolo θα αντιμετωπίσει τη Νάπολι στον αγώνα πρωταθλήματος που αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Τα δύο αυτά ταξίδια θα δείξουν σε ποιο βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα και αν έχει δίκιο ο Marchisio όταν λέει ότι τώρα είναι ο καλύτερος χρόνος να ξεφύγουν στη βαθμολογία. Από άποψη χαρακτήρα, η Γιουβέντους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Η βαθμολογία εξάλλου κατά μεγάλο βαθμό λέει την αλήθεια και είναι σεβαστό : πόσο μάλλον όταν ενάντια σε Μίλαν και Ίντερ έκανε δυο πολύ μεγάλες και καθαρές νίκες.

Ο Conte ξέρει να αγγίξει τις χορδές των παικτών του, προκειμένου να αυξήσει την αδρεναλίνη της ομάδας και να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις των μεγάλων αγώνων που έχουν μπροστά τους, και η ομάδα μέχρι στιγμής πάντα κατάφερε να υψώσει το ανάστημα της σε αυτά τα παιχνίδια. Παραδόξως, οι έξι αγώνες πρόκληση, αυτοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες παγίδες είναι αυτοί εντός έδρας με Cesena και Novara, που υποτίθεται πως είναι δύο εύκολες ομάδες στα χαρτιά πάντα, αλλά όταν θα έχει δώσει η ομάδα αγώνες φωτιά πριν, όπου τα πόδια θα είναι βαριά από την ένταση ίσως να έχει πρόβλημα και με αυτές τις θεωρητικά εύκολες ομάδες. Την Τσεζένα θα την αντιμετωπίσει μετά τα ματς στη Ρώμη και τη Νάπολη, την Novara θα την βρει στο δρόμο της μεταξύ Ρόμα και Ουντινέζε : η μείωση της συγκέντρωσης θα είναι εντελώς ανθρώπινη, αλλά θέτει σε κίνδυνο την αποστολή που έχει φέτος η ομάδα και οι οπαδοί της Γιουβέντους.

Όλα θα φανούν στο γήπεδο.

Krasic : "Περνάω κρίση, αλλά θα μείνω στη Γιουβέντους"

«Η εταιρεία δεν έχει πει ότι θέλει να με πουλήσει και εγώ είμαι καλά στο Τορίνο. Θα επιστρέψω σύντομα πίσω στην κορυφή »

Ο Milos Krasic γνωρίζει ότι δεν είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Αντόνιο Κόντε , αλλά παρά τα όσα λέει ο μάνατζερ του, τις τελευταίες ημέρες ότι ο παίκτης, τον Ιανουάριο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φύγει από την ομάδα, αλλά ο παίκτης δεν επιθυμεί να παραιτηθεί, και είναι πεπεισμένος πως θα μπορέσει να ανακτήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα της Γιουβέντους . Μιλώντας σε εφημερίδα της Σερβίας, ο Krasic, παραδέχεται ότι βρίσκεται σε μια στιγμή δυσκολίας, αλλά είναι εξίσου πεπεισμένος ότι μπορεί να αναλάβει με επιτυχία την δεξιά πτέρυγα της ομάδας.

«Πέρυσι ήμουν ένας παίκτης που έπαιζα σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, φέτος έχω παίξει σε πολύ λίγα. Η ομάδα, ξεκαθάρισε ότι με χρειάζεται και δεν σκέφτονται να με πουλήσουν. Λυπάμαι που φέτος δεν είναι ο πρωταγωνιστής, όμως, είμαι ευχαριστημένος που η ομάδα πάει καλά αυτή τη στιγμή. Τώρα είμαι εδώ και δεν σκέφτομαι να αφήσω την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ με την πάροδο του χρόνου. Είναι αλήθεια ότι περνάω μια κρίση, αλλά θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην προπόνηση και να προσπαθήσω να επιστρέψω στην ενδεκάδα. Θα δούμε τον Ιανουάριο ή τον Ιούνιο το πώς θα είναι τα πράγματα. Αλλά, επαναλαμβάνω, κανένας από την Γιουβέντους δεν μου είπε ότι θέλει να τα παρατήσουμε. Μπορεί να συμβεί σε κάθε παίκτη αυτό όταν ο προπονητής βλέπει ότι είναι καλύτερα σε συγκεκριμένες περιόδους κάποιοι άλλοι παίκτες».

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Οι 24 που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα ανάμεσα τους και ο Πίρλο.


Ο Αντόνιο Κόντε έχει ανακοινώσει την αποστολή με τους 24 παίκτες που έχει στη διάθεση του για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Λάτσιο. Στην αποστολή είναι και ο Αντρέα Πίρλο αν και είναι αμφίβολος κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, πάντως στη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι ο Κόντε είπε πως δεν θα ρισκάρει να βάλει τον Πίρλο αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, στη θέση του σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Μικέλε Πασιέντζα. Μετά τη συνάντηση με τους Biancocelesti, η Γιουβέντους πρόκειται να παραμείνει στην πρωτεύουσα, και θα έχει ως βάση τη Borghesiana για την προετοιμασία για το τον αγώνα της Τρίτης στη Νάπολη.

Η πλήρης ομάδα για να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο έχει ως εξής:

1 Buffon
3 Chiellini
5 Pazienza
7 Pepe
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 De Ceglie
13 Manninger
14 Vucinic
15 Barzagli
17 Elia
18 Quagliarella
19 Bonucci
21 Pirlo
22 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Krasic
28 Estigarribia
30 Storari
32 Matri
33 Sorensen
34 Marrone

Έμειναν στο Τορίνο εκτός αποστολής οι Motta, Grosso και Toni.

UPDATE - Ο Αντρέα Πίρλο έβγαλε όλη την προπονητής της Γιουβέντους και έφυγε πριν από δυο ώρες περίπου από το αθλητικό κέντρο στο Vinovo και οδεύει προς το αεροδρόμιο του Τορίνο. Για τον Ιταλό μέσο, ως εκ τούτου, υπάρχει ακόμη κάποια ελπίδα να είναι στον αγωνιστικό χώρο του Olimpico και να παίξει κατά της Λάτσιο. Αύριο το πρωί ο Πίρλο θα δοκιμάσει το πόδι του στην τελευταία αποφασιστική προπόνηση για να δει αν μπορεί να είναι έτοιμος και παρών κατά Λάτσιο.

Conte : «Θα βλέπουμε τα παιχνίδια ένα ένα».


Ο Αντόνιο Κόντε επιχείρησε να υποβαθμίσει τα όσα λέγονται περί τίτλου και μίλησε στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στο Vinovo. Χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Juve στην σεζόν που έχει ως αποτέλεσμα να είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά ο προπονητής έχει την άποψη ότι οποιαδήποτε αναφορά για το σκουντέτο είναι πρόωρη.

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε κάτι σημαντικό. Στο τέλος του πρώτου μισού της σεζόν, από τη στιγμή που θα έχουμε αντιμετωπίσει κάθε ομάδα, θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε με τον τρόπο που αναπτύσσουμε και να κάνουμε απολογισμό της κατάστασης. Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει εξαιρετικά πράγματα και τα εκτελέσαμε πέρα ​​από κάθε προσδοκία».

«Θα βλέπουμε τα παιχνίδια ένα ένα. Δεν υπάρχει κανένας φόβος από τη δική μας πλευρά, θα πάμε εκεί για να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας, κοιτάζουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως κάνουμε πάντα. Θα σκεφτούμε τη Νάπολι μετά το τελικό σφύριγμα με τη Λάτσιο».

«Θα είμαστε αντιμέτωποι με μια ισχυρή ομάδα που τερμάτισε πάνω από μας την περασμένη σεζόν, έχουν ενισχυθεί σημαντικά και ο προπονητής Reja κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά τους και τα άτομα, όπως Κλόζε, Cissé, Konko, Marchetto ... παίκτες ποιότητας που έχουν προστεθεί σε ένα ήδη σημαντικό σύνολο».

«Υπάρχει ακόμα μια προπόνηση να γίνει. Γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στη Ρώμη, ούτε στη Νάπολη, ως εκ τούτου θα κάνουμε προσεκτικές εκτιμήσεις παράλληλα με τον Ανδρέα και στη συνέχεια θα πάρουμε την πιο κατάλληλη απόφαση».

Κύπελλο Ιταλίας, Γιουβέντους - Μπολόνια στο δεύτερο γύρο.


Η Μπολόνια του Stefano Pioli θα είναι η αντίπαλος της Γιουβέντους στη νοκ-άουτ αναμέτρηση για το Κύπελλο Ιταλίας . Η Μπολόνια που πέρασε την Κροτονέ χθες με σκορ 4-2, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Μεγάλη Κυρία: ο αγώνας θα γίνει στο Juventus Stadium, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο (Πέμπτη, 8, Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2011, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 ημερομηνίες που είναι διαθέσιμες). Η επίσημη ημερομηνία θα ανακοινωθεί από την ομοσπονδία τις επόμενες ώρες για να ολοκληρωθεί το ταμπλό.

Marchisio: "Με Λάτσιο και Νάπολι θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε"


Σύμφωνα με τους γνώστες του ποδοσφαίρου, ο Claudio Marchisio είναι σήμερα ένας από τους πέντε καλύτερους μέσους στον κόσμο, σίγουρα είναι το νούμερο ένα στην Ιταλία με την απόδοση του. Για χρόνια, χαρακτηρίστηκε ως ο νέος Τζέραρντ, και ο Marchisio έχει επιτέλους την ωριμότητα και αποδεικνύεται απαραίτητος για την Γιουβέντους και την ιταλική εθνική ομάδα. Επιπλέον, το χαμηλό προφίλ και το ύφος του έξω από το γήπεδο, τον καθιστούν έναν ηγέτη στα μάτια όλων των οπαδών της Γιούβε, και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο αρχηγός της Γιουβέντους στο μέλλον. Μέσα από τις στήλες της «Gazzetta dello Sport», ο μέσος της Γιουβέντους μιλάει για τη συνέχεια της σεζόν.

«Δύο ταξίδια σε τρεις μέρες, είναι δύσκολα παιχνίδια αλλά θα δούμε τι είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε. Είμαστε καλά, έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε την υπέρβαση».

«Στόχος μας είναι η τρεις πρώτες θέσεις. Θέλω να επιστρέψω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Juve πρέπει να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μου αρέσει πολύ όταν στο τέλος των παιχνιδιών, ακόμα και μετά από 90 'πολύ σκληρά, είμαστε παρόντες 4-5 παίκτες στην αντίπαλη εστία. Σε αυτή τη Juve βλέπετε μεγάλη νοοτροπία, τη δύναμη και την εμπιστοσύνη μεταξύ των συμπαικτών μου. Η ομάδα είναι πάντα πολύ καλά, δεν φοβάται και είναι τολμηρή, επειδή νιώθουμε καλά που μας καλύπτουν οι συμπαίκτες μας στην άμυνα. Ναι, η άμυνα μας, μας επιτρέπει να προωθούμαστε χωρίς να ανησυχούμε πάρα πολύ πως θα αφήσουμε κάποιο κενό χώρο».

"Οι συμπαίκτες μου της αμυντικής γραμμής είναι όλοι στην Εθνική. Θα σας πω περισσότερα, παίζουμε με υψηλότερο κέντρο βάρους προς τα εμπρός από την μεσαία γραμμή, διότι υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην άμυνα. Προερχόμαστε από δύο δύσκολες χρονιές, αλλά σήμερα είμαστε πρώτοι και προσφέρουμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως, παρά τους επαίνους, κανείς εδώ δεν πετάει στα σύννεφα : αυτό είναι ένα σημάδι της ωριμότητας μας».

«Χρόνο με το χρόνο πάντα προσπαθούσα να βελτιώσω τον εαυτό μου. Μπορώ να δω στην τηλεόραση την απόδοσή μου, προσπαθώ να καταλάβω τη πήγε στραβά, όπου μπορούμε να βελτιωθούμε. Είχα διάφορους ρόλους στην καριέρα μου, και αυτό με έκανε να μεγαλώσω».

«Όχι, δεν μπορώ να πω αν είμαστε (Pirlo- Vidal-Marchisio) το ισχυρότερο τρίο της μεσαίας γραμμής, χρειάζεται να το αποδείξουμε. Φυσικά, είναι ένας ισχυρός τμήμα της ομάδας, πλήρης. Για να μην αναφέρουμε τον Pazienza και τον Marrone: ο πρώτος είναι πάντα έτοιμος, ο δεύτερος είναι νεαρός και με μεγάλες προοπτικές. Τον Ιανουάριο ο Montolivo φτάνει; Δεν θέλω να μιλήσω για την αγορά, δεν είναι δίκαιο προς τους συμπαίκτες μου. Η Ομάδα μας είναι πολύ ισχυρή και ανταγωνιστική».

«Ο Κόντε έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να αφαιρέσει από μας όλους τους φόβους και τις ανασφάλειές. Βοηθούν το χαρακτήρα, την αποφασιστικότητα και το γεγονός του ότι γνωρίζει το περιβάλλον. Στη συνέχεια, όμως, να πούμε ότι μερικές φορές πρέπει να είμαστε τυχεροί και βρεθούμε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Με τον Φεράρα παίξαμε πολύ καλά στην αρχή, κερδίσαμε και φάνηκε ότι όλα ήταν στη θέση του ... Η αλήθεια είναι ότι η τυχαιότητα υπάρχει στο ποδόσφαιρο, και πρέπει πάντα να κοιτάμε προς το καλύτερο».

Βιντάλ: "Είναι δύσκολο, τώρα πρέπει να δώσουμε το 110%"


«Το όνομά μου είναι «Guerrero», που σημαίνει ο πολεμιστής, και μου αρέσει. Περιγράφει πολύ καλά το παιχνίδι μου και το χαρακτήρα μου». Ο Αρτούρο Βιντάλ το ομολογεί σε μια μακρά συνέντευξή που έδωσε σήμερα στη «Gazzetta dello Sport»: ο Χιλιανός, ο οποίος κέρδισε σταδιακά την εμπιστοσύνη του τεχνικού Antonio Conte , και των συμπαικτών του και μπήκε αμέσως στις καρδιές των οπαδών της Γιουβέντους, έχει επίσης σαφείς ιδέες σχετικά με τους στόχους αυτής της πρώτης του σεζόν με τη Γιουβέντους : «Να Κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να παίξουμε στο Champions League» .

-Από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη, η ζωή του Vidal έχει αλλάξει από κάθε άποψη, ποια ήταν η πρώτη προσέγγιση;

«Πολύ σκληρή, σε ηλικίας 19 ετών. Η γλώσσα, το κρύο, οι άνθρωποι, στη Γερμανία ήταν διαφορετικοί από το σπίτι μου. Για δύο μήνες παρέμεινε ο ατζέντης μου, μέχρι να προσαρμοστώ. Στο Τορίνο; Καλύτερα. Είμαι με την οικογένεια μου. Τη σύζυγός μου Μαρία Τερέζα, και το γιο μου Alonso, που είναι 2 ετών και έξι μηνών. Εδώ, η ζεστασιά των οπαδών, η γλώσσα, νιώθω ότι είναι πολύ πιο κοντά στην Χιλή».

-Το περασμένο καλοκαίρι, ο Vidal είχε να επιλέξει ανάμεσα στα χρώματα της Γιουβέντους και της Μπάγερν Μονάχου;

«Ήθελα να έρθω στη Juve ένα μεγάλο κλαμπ, γνωστό σε όλο τον κόσμο και με πολλούς οπαδούς, η επιλογή έγινε για τα χρήματα; Όχι Ήθελα να έρθω στην Ιταλία, ήταν το όνειρό μου. Δεν ήταν το πρόβλημά μου τα χρήματα, αν μη τι άλλο, και στη Λεβερκούζεν έπαιρνα καλά χρήματα».

-Το ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε κρίση για πολλούς, όχι για το Vidal, ο οποίος θεωρεί ότι είναι πιο δύσκολο από την Bundesliga.

«Εδώ είναι πιο δύσκολο να παίξεις εναντίον οποιασδήποτε ομάδας. Πολύ πιο δύσκολο από την Bundesliga. Στην αρχή ήσουν στο πάγκο πως ένιωθες; Όχι, ήμουν πάντα ήσυχος. Ήξερα ότι έπρεπε να επιταχύνω το ρυθμό του στις αρχές, να εκπαιδευτώ σκληρά και να περιμένω για την ευκαιρία μου

-Πως νιώθει ο Vidal με τους συμπαίκτες του;

«Είμαι χαρούμενος, που βρίσκομαι ανάμεσα σε καλούς παίκτες και είμαστε ενωμένοι. Έχουμε μια καλή κατανόηση. Ήξερα ότι η ομάδα τον προηγούμενο χρόνο είχε μια κακή στιγμή, αλλά ξέρω ότι εδώ ήρθα να παίξω για να κερδίσω».

-Σύμφωνα με τον Vidal, πολλά εξαρτώνται από τα επόμενα δύο παιχνίδια με Λάτσιο και Νάπολι.

«Είμαστε ισχυροί, αλλά τώρα είναι δύσκολο και για να πάρουμε τα δυο παιχνίδια πρέπει να δώσουμε το 110 τοις εκατό. Αν κερδίσουμε, πιστεύουμε ότι είμαστε δυνατοί και ότι μπορούμε για τον τίτλο. Το καλύτερο κομπλιμέντο που έχεις λάβει; Ότι είναι μια διασταύρωση μεταξύ Conte και Davids, δύο μεγάλες μορφές της ομάδας».

Buffon : «Κρίσιμα τα δύο επόμενα ματς»


Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν θεωρεί τα δύο επόμενα παιχνίδια της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα πολύ σημαντικά.

Το Σάββατο (26/11), η «Μεγάλη Κυρία» αντιμετωπίζει την Λάτσιο και την ερχόμενη αγωνιστική ακολουθεί ο αγώνας με τη Νάπολι. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπουφόν στο «Juventus Channel» αυτά τα δύο ματς ενδέχεται να κρίνουν πολλά αναφορικά με το φετινό Καμπιονάτο:

«Τα παιχνίδια με την Λάτσιο και τη Νάπολι είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Πρέπει να τα πάμε καλά με αυτές τις ομάδες. Κατανοούμε την αξία αυτών των παιχνιδιών και ο Κόντε ελπίζει για θετικά αποτελέσματα. Αυτός μεταφέρει πάντα την αποφασιστικότητα του στους ποδοσφαιριστές».

«Νομίζω ότι η άμυνα, ακόμα και πέρυσι, λιγότερο ή περισσότερο, ήταν η ίδια. Τα ονόματα περισσότερο ή λιγότερο ήταν τα ίδια, όμως, η άμυνα είναι καλή επειδή η αμυντική λειτουργία, φέτος ξεκινά από τους επιθετικούς μας. Αν φέτος τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι επίσης μια μεγάλη βοήθεια το νέο μας γήπεδο».

«Σίγουρα υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες που βρίσκονται ένα βήμα ή δύο πιο πάνω από πέρυσι, έχουμε κάνει ένα μικρό άλμα, σίγουρα θα έχουμε λιγότερα ατυχήματα σε σχέση με άλλα χρόνια, και αυτό είναι πολύ σημαντικό . Επίσης, ο προπονητής με την καλή δουλεία του μας δίνει μεγάλη επιθετικότητα και έτσι τα πράγματα πάνε καλά, φέτος υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα».

"Ναι, έχω να πω ότι μας βοηθάει πολύ ο κόσμος : είναι πραγματικά ωραίο. Είναι μια ευχαρίστηση να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο. Για μένα ήταν μια αποκάλυψη, επειδή σε αυτό το περίφημο βράδυ τον εγκαινίων, πρέπει να πω ότι, τουλάχιστον υποκειμενικά, μας άναψε μια σπίθα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να κάνουμε πολύ καλή δουλεία» .

To MLS καλεί Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.


Το ενδεχόμενο μεταγραφής στο MLS εξετάζει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, Ένζο Μπρονζέτι.

Ο ατζέντης του Ντελ Πιέρο αποκάλυψε ότι εκπρόσωποι των Σιάτλ Σάουντερς, Σικάγο Φάιρ και Λος Άντζελες Γκάλαξι έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία τις τελευταίες μέρες, για να συζητήσουν μαζί του. Ο ίδιος ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους δεν έχει επιβεβαιώσει τις τελευταίες εξελίξεις, αφού έχει αφήσει το μέλλον της καριέρας του, για την στιγμή, στα χέρια του μάνατζερ του.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Ντελ Πιέρο θα αποχωρήσει φέτος από την ιταλική ομάδα, με την οποία δοξάστηκε για πολλά χρόνια, ενώ θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για 3 χρόνια ακόμα όπως ο ίδιος ανέφερε. Το μοναδικό δεδομένο είναι ότι οι τρεις αμερικανικές ομάδες μπορούν να προσφέρουν πολλά χρήματα, τα οποία ίσως δεν θα μπορέσει να δώσει η Σιόν ή οποιοσδήποτε άλλος ευρωπαϊκός σύλλογος που θα ενδιαφερθεί να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Τραυματίας αποχώρησε ο Πίρλο.


Ο Αντρέα Πίρλο αποχώρησε πρόωρα από την προπόνηση της Πέμπτης (24/11) και η παρουσία του στον αγώνα της Γιουβέντους με την Λάτσιο θεωρείται αμφίβολη.

Ο 32χρονος μέσος θα εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της Γιουβέντους σήμερα Παρασκευή (25/11), οπότε θα διαπιστωθεί αν μπορεί να ενισχύσει την «Κυρία» στο δύσκολο σαββατιάτικο παιχνίδι. Ο Πίρλο δεν έχει χάσει ακόμα ματς κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, άρα η συγκεκριμένη απρόσμενη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην Γιούβε.

Πάντως ο τραυματισμός είναι μυϊκός και δεν εκφράζονται φόβοι περί μεγαλύτερης απουσία του Αντρέα Πίρλο.Το ζήτημα είναι αν θα χρειαστεί αποθεραπεία μερικών ημερών, η οποία θα του στερήσει την παρουσία στο Olimpico.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Ντελ Πιέρο γράφει ιστορία. Με Λάτσιο φτάνει τις 700 εμφανίσεις.


Αν και οι περισσότεροι αγώνες τον τελευταίο καιρό για τον Άλεξ είναι στον πάγκο και όχι στον αγωνιστικό χώρο, αν και φέτος δεν έχει πετύχει ακόμη ένα γκολ, αν και αυτή θα είναι όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα η τελευταία του σεζόν με τη Γιουβέντους, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει. Νομίζω ότι με το που κατάφερε πέρυσι να πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ όλων τον εποχών στη Serie A με τα χρώματα της Γιουβέντους και πέρασε τον μεγάλο Giampiero Boniperti ο Del Piero πηγαίνει μπροστά και δεν τα παρατάει, έτοιμος να ξεπεράσει ένα νέο ρεκόρ, ένα νέο ιστορικό επίτευγμα για την ιδιωτική του συλλογή : Αν αγωνιστεί το Σάββατο το βράδυ κατά της Λάτσιο στο Ολίμπικο της Ρώμης θα φτάσει τους 700 αγώνες με τον σύλλογο. Ένας φράγμα που κατάφεραν να το σπάσουν λίγοι (Μαλντίνι, Ραούλ, Zanetti, για να αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα) έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό παιχνιδιών.

Έχει παρουσία εδώ και δύο δεκαετίες με τεράστιας καριέρας στα Ιταλικά και Ευρωπαϊκά γήπεδα, μια καριέρα που κατανέμεται μεταξύ μόνο δύο συλλόγων : 14 εμφανίσεις με την Πάντοβα, όπου έπαιξε δύο χρόνια στην Serie B από το 1991-93, και 685 εμφανίσεις με την Γιουβέντους, την μεγάλη αγάπη της ζωής του, ένα πάθος τόσο μοναδικό ώστε να γίνεται όλο και πιο σπάνιο να υπάρχουν παίκτες σημαίες στην ομάδες πλέον και ένα υπόδειγμα στην ιστορία, αγαπήθηκε όσο κανένας από τους οπαδούς της Γιουβέντους, έχει κερδίσει το σεβασμό αλλά και το φόβο από τους αντιπάλους του. Με τη Γιουβέντους έχει παίξει σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας γκολ παντού και πάντα θριάμβευσε. Έχει πετύχει 284 γκολ με τη Γιουβέντους στη Serie A, κέρδισε 17 τίτλους εγχώριους και διεθνής, στο Champions League έπαιξε 92 παιχνίδια και 44 φορές βρήκε δίχτυα, σκόραρε και στον τελικό του Intercontinental Cup στο Τόκυο και χάρισε στη Γιούβε το τρόπαιο.

Moggi : «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγκρίνουν τον Κράσιτς με τον Νέντβεντ».


Τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει φημολογίες περί φυγής του Μίλος Κράσιτς από την Γιουβέντους, οι οποίες δεν στεναχωρούν τον πρώην γενικό διευθυντή του συλλόγου, Λουτσιάνο Μότζι.

Παράλληλα, μερίδα του ιταλικού Τύπου συγκρίνει τον Σέρβο άσο, με τον Πάβελ Νέντβεντ. Ο Luciano Moggi από την πλευρά του, βρήκε μονάχα ένα κοινό στοιχείο των δύο ποδοσφαιριστών :

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγκρίνουν τον Κράσιτς με τον Νέντβεντ. Το μόνο κοινό που έχουν είναι τα μακριά μαλλιά τους. Ο Κράσιτς είναι στάσιμος και δεν μπορεί να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα. Κάνει πολλά λάθη. Δε νομίζω ότι θα στεναχωρηθεί κάποιος, αν φύγει από την Γιουβέντους».

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Φιλικός αγώνας Juventus – Lecco 7-1: καλό τεστ για τους Elia και Krasic

Φιλικός αγώνας μεταξύ Juventus - Lecco. Οι άνδρες του Κόντε σήμερα το απόγευμα ήταν οι πρωταγωνιστές ενός φιλικού παιχνιδιού που έγινε στο Vinovo: Η Lecco ήταν ο αντίπαλος, μια ομάδα που παίζει στο πρωτάθλημα της Pro League, Β 'Κατηγορία. Οι 11 παίκτες που πήραν μέρος στο παιχνίδι με την Παλέρμο την Κυριακή το απόγευμα εργάστηκαν αργά το πρωί κάτω από τις εντολή του τεχνικού προσωπικού του Conte, με έμφαση στην τακτική, πριν δουν από τον πάγκο το φιλικό αγώνα εναντίον του Club από τη Λομβαρδία, μαζί με τον Πρόεδρο Andrea Agnelli , τον Διευθύνων Σύμβουλο και γενικό διευθυντή Giuseppe Marotta και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Πάβελ Νέντβεντ .


Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα έπαιξε με ένα 4-3-3 με τον Conte να έχει κάτω από τα δοκάρια τον Storari, τους Motta , Sorensen , Grosso και De Ceglie στην αμυντική γραμμή, Marrone,Pazienza και Giaccherini στη μεσαία γραμμή και η τριάδα μπροστά να αποτελείται από τους Del Piero, Quagliarella και Toni.
Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, άνοιξε το σκορ για τη Γιούβε μετά από σέντρα του Giaccherini και κεφαλιά του Toni. Στο 18 ' ο Giaccherini διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας μετά από ασίστ του Toni. Το 3-0 έρχεται στο τέλος μιας πολύ καλής ενέργειας του Quagliarella που πλασάρει τον τερματοφύλακα και ο επερχόμενος Marrone σε κενή εστία σκοράρει, το 4-0 γίνεται λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο και πάλι από τον Luca Toni.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν έξω οι Toni, Del Piero, Quagliarella και Pazienza, στις θέσεις τους τοποθετούνται αντίστοιχα οι Estigarribia , Elia, Krasic και Iaquinta . Πέρασαν μόνο 3 λεπτά και ο Marco Motta υπέγραψε το 5-0 με σουτ από δεξιά. Από τον Krasic, δημιουργήθηκε το 6-0, ο Σέρβος δίνει πολλά και έχει μεγάλη έμπνευσή, και σπέρνει τον πανικό στην περιοχή τον Λομβαρδών, μετά από διπλή ντρίμπλα δίνει τη μπάλα στον Iaquinta που το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να σπρώξει τη μπάλα στην αφύλακτη εστία και σκοράρει, το γκολ για τη Lecco, το πετυχαίνει ο Frasca. Το ματς τελειώνει με σκορ 7-1 χάρη στο γκολ του νεαρού Lanini (που πέρασε στη θέση του Giaccherini) το μισό γκολ ανήκει στον Elia που μετά από μια καλή κούρσα του από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο νεαρός Lanini με κεφαλιά έκλεισε το σκορ.

Αύριο θα συνεχιστούν οι προετοιμασίες για τη Γιουβέντους για τον αγώνα το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στη Λάτσιο στο Olimpico της Ρώμης.

Marotta: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με Krasic»


Ο Milos Krasic κέρδισε την 27η έκδοση του βραβείου της «Castagna d'Oro χθες το βράδυ. Ο δεξιός εξτρέμ, που παρουσιάστηκε με το βραβείο από τα μέλη του Juventus club Mottarone, στην εκδήλωση στη Stresa βρέθηκε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Giuseppe Marotta.

Πρόσφατες δηλώσεις από τον αντιπρόσωπο του Krasic ο οποίος έχει υπαινίχθη ότι ο Σέρβος νιώθει δυστυχία στο Τορίνο έκανε τον Μαρότα να αντιδράσει και να βάλει τα πράγματα στη θέση του. Ο Marotta έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε προβλήματα ακούγονται ότι υπάρχουν με τον παίκτη :
«Δεν έχω μιλήσει με τον πράκτορα του Milos, φυσικά αυτό που είπε ήταν ισχυρό. Όμως, έχουμε μιλήσει με το Milos και ποτέ δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα, γι 'αυτό σας λέω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον Krasic. Προς το παρόν αυτός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην ομάδα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν συμπαίκτες του που είναι σε καλύτερη φόρμα από αυτόν αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του, όπως ακριβώς δεν υπάρχουν προβλήματα και με άλλους παίκτες».

Ενάμισι μήνα πριν από τη μεταγραφική περίοδο, ο Marotta εξήγησε τη στρατηγική της Γιουβέντους στο μεταγραφικό παζάρι :
«Αυτή τη στιγμή εμείς δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Θα έχουμε μια στενή σχέση με τον Conte και σύντομα θα εξετάσουμε τις καλύτερες επιλογές για τη βελτίωση μιας ομάδας η οποία μέχρι τώρα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά. Ονόματα συγκεκριμένα δεν έχουμε που θα φθάνουν τον Ιανουάριο στην ομάδα, αλλά θα κοιτάξουμε να επωφεληθούμε από κάθε πιθανή ευκαιρία, ενώ πάντα έχοντας κατά νου τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν σε μένα από το διοικητικό συμβούλιο».

Ο τεχνικός διευθυντής του club κατέληξε σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση και διάθεση που επικρατεί στο στρατόπεδο της Γιουβέντους:
«Είμαστε ευχαριστημένοι αυτή τη στιγμή, αλλά θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας στο τέλος της σεζόν. Τα πράγματα πάνε καλά και αυτό που μας ευχαριστεί περισσότερο είναι η αρμονία που έχει καθιερωθεί ανάμεσα σε όλους μέσα στην ομάδα. Υπάρχει μια τέλεια συνεργασία και μπορείτε να δείτε όλοι σας και από τα αποτελέσματα».