JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Συνέντευξη του Μαρότα στους αναγνώστες της Gazzetta dello sport.

Ο Μπέπε Μαρότα παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη καθώς αυτοί που του έκαναν τις ερωτήσεις ήταν οι… αναγνώστες της Gazzetta dello Sport. Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντουςήταν στη διάθεση των αναγνωστών της ιταλικής εφημερίδας για μια συνέντευξη και είπε αρκετά ενδιαφέροντα για το παρόν και το μέλλον των «μπιανκονέρι».

Οπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι από το 2015 τίθενται σε ισχύ συμβόλαια που έχει υπογράψει η Γιουβέντους με χορηγούς, τα οποία θα αποφέρουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο και θα δώσουν την δυνατότητα για μεγαλύτερες επενδύσεις στις μεταγραφές. Ο στόχος άλλωστε, όπως λέει και ο Μαρότα, είναι η κορυφή της Ευρώπης τα προσεχή χρόνια.

Το Juve-ntinos σας μεταφέρει όπως το μετέφρασε To tifosi.gr όσα είπε ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους στους αναγνώστες της Gazzetta dello Sport.

- Για το αν η Γιουβέντους είναι υπέρ της καθιέρωσης της Β ομάδας όπως στην Ισπανία και για το γεγονός ότι δεν προωθούνται στην πρώτη ομάδα πολλοί πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες:«Ταλέντα υπάρχουν στην Ιταλία όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα των μικρών εθνικών ομάδων. Στην Γερμανία και την Ισπανία η διαφορά των μεγάλων με τις άλλες ομάδες είναι χαοτική ενώ στην Ιταλία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αυτό δεν βοηθάει στο να μπαίνουν πολλοί πιτσιρικάδες καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση από τα ΜΜΕ και τους οπαδούς. Σε ό,τι αφορά το θέμα της Β ομάδας, η Γιουβέντους πιέζει εδώ και καιρό προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στο να δουλεύουν όλα τα τμήματα πάνω στο ίδιο σύστημα αλλά και στο να παίρνουν εμπειρίες οι προπονητές, όπως έγινε με τον Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα. Δυστυχώς στις μικρότερες κατηγορίες οι ομάδες δεν είναι υπέρ αυτού του σχεδίου».

- Για το γεγονός ότι δεν έχει καταργηθεί το καθεστώς της συνιδιοκτησίας: «Η Γιουβέντους ήταν και είναι υπέρ της κατάργησης αλλά αποφασίζει η πλειοψηφία. Αργά ή γρήγορα, πάντως, η ΟΥΕΦΑ θα μας ζητήσει να το αλλάξουμε αυτό καθώς ισχύει μόνο στην Ιταλία».

- Για το αν υπάρχουν ακόμη σκέψεις για την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκα: «Οχι, δεν πιστεύω σε κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο πρώην κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

- Για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο να μπει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο: «Η Γιουβέντους είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάτι τέτοιο γιατί θα αλλοιωθεί η φύση του παιχνιδιού. Δεν γίνεται να σταματάμε σε κάθε φάση, για κάθε σφύριγμα ώστε να δούμε τι θα δείξει το βίντεο. Είμαστε υπέρ, όμως, στο να χρησιμοποιηθεί το βίντεο αποκλειστικά για φάσεις που η μπάλα μπορεί να πέρασε ή όχι την γραμμή».

- Για το αν τα επόμενα χρόνια η χωρητικότητα του «Γιουβέντους Στάντιουμ» θα ανέβει στις 50.000: «Το γήπεδο θα συνεχίσει όπως γεννήθηκε. Η χωρητικότητα των 41.000 θεατών είναι η κατάλληλη αυτή την στιγμή. Εχουμε sold out σχεδόν σε κάθε αγώνα, το ποσοστό είναι πάνω από το 90% των αγώνων».

- Για το τι λείπει από την Γιουβέντους ώστε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ: «Υπό την προεδρία του Αντρέα Ανιέλι η Γιουβέντους έχει επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας. Τώρα θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αυξήσουμε και τα έσοδα μας. Η Ρεάλ έχει έσοδα 520 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα 480, η Μπάγερν 430, άρα μπορούν πιο εύκολα να ξοδέψουν περισσότερα για να ενισχυθούν. Πέρα από αυτό, όμως, είναι προφανές ότι θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες η ομάδα».

- Για το αν η Γιουβέντους θα κινηθεί για την απόκτηση ενός μεγάλου ονόματος στην άμυνα: «Πάντα θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Κάθε χρόνο κάνουμε βήμα μπροστά και το ίδιο θα γίνει και με τις καλοκαιρινές μεταγραφές μας. Η Γιουβέντους, πάντως, δεν εξαρτάται από τον top player αλλά από τον τρόπο παιχνιδιού της. Αρκεί να δείτε κάθε χρόνο πόσοι διαφορετικοί παίκτες μας σκοράρουν».

- Για το αν η Γιουβέντους θα ξοδέψει πιο εύκολα όσο φτιάχνει τα οικονομικά της και για το αν θα γίνουν μεταγραφές παικτών που θα δίνουν την δυνατότητα στον Κόντε να επιλέξει και άλλο σύστημα πέρα από το 3-5-2: «Φέτος, βασικά, ο ισολογισμός θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο (λόγω του πρόωρου αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ). Οπως και να έχει, όμως, θέλουμε παίκτες που ταιριάζουν με το πλάνο μας, το οποίο προβλέπει το να έχει ο προπονητής την δυνατότητα να επιλέγει διάφορα συστήματα».

- Για το αν στις θέσεις των Κουαλιαρέλα και Βούτσινιτς θα αποκτηθεί παίκτης-όνομα ή αν θα κληθεί στο Τορίνο κάποιος από τους νεαρούς Ιταλούς που έχουν παραχωρηθεί σε άλλες ομάδες:«Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό. Σε αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει σε αρκετούς νεαρούς, οι οποίοι δείχνουν το ταλέντο τους στις ομάδες που έχουν παραχωρηθεί. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να κληθούν πίσω».

- Για το αν η Γιουβέντους θα κάνει κίνηση για την απόκτηση του 17χρονου τερματοφύλακα της Ουντινέζε, Σκούφετ: «Είναι καλός και μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Μπουφόν στο μέλλον, ειδικά με την δουλειά που κάνει με τον προπονητή τερματοφυλάκων της Ουντινέζε, τον Λορέντσο Ντι Ιόριο. Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε από τώρα ότι είναι φαινόμενο. Εμείς, πάντως, έχουμε ήδη έναν πολύ καλό νεαρό τερματοφύλακα, τον Λεάλι που αγωνίζεται στη Σέριε Β. Πρέπει να έχουμε υπομονή με τους μικρούς».

- Για την διαφορά έντασης στο παιχνίδι των ιταλικών ομάδων σε σχέση με τις ξένες και για το αν ευθύνεται για αυτό η βαριά προπόνηση που γίνεται στην Ιταλία: «Το ιταλικό πρωτάθλημα, το οποίο κάποιος χαρακτήρισε λιγότερο ανταγωνιστικό, είναι πάρα πολύ δύσκολο από την άποψη του στρες και των κινήτρων. Η Κατάνια, που ήταν 55 βαθμούς πίσω μας, έπαιξε το ματς της ζωής της εναντίον μας. Αυτή είναι η διαφορά με το εξωτερικό, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι όταν αντιμετωπίζουν τους μικρούς. Η Γιουβέντους πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η μείωση των ομάδων της Σέριε Α από 20 σε 18 ώστε το πρόγραμμα να είναι λιγότερο επιβαρυντικό για τους ποδοσφαιριστές, που έχουν και τις εθνικές ομάδες».

- Για το γεγονός ότι τα έσοδα της Γιουβέντους θα αυξηθούν κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το καλοκαίρι του 2015 λόγω των νέων συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με χορηγούς ή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Είναι αλήθεια ότι από το 2015 θα τεθούν σε ισχύ κάποια συμβόλαια που έχουμε υπογράψει. Η αρχή, για παράδειγμα, θα γίνει με την Adidas (η Γιουβέντους θα παίρνει 30 εκατ. ευρώ ετησίως). Ο πρόεδρος Ανιέλι δουλεύει με τον καλύτερο τρόπο σε αυτά τα θέματα και μπήκε μπροστά και για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Λέγκα. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι με τον νόμο Μελάντρι οι μεγάλες ομάδες εισπράττουν λιγότερα από ό,τι πριν, παρά το γεγονός ότι η διαφορά με τους μικρομεσαίους δεν μειώνεται… Σίγουρα, πάντως, είναι αλήθεια ότι η αύξηση των εσόδων από το 2015 θα βοηθήσει για μεγαλύτερες επενδύσεις. Ο στόχος μας είναι να να επενδύουμε δυνατά και να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας πάντα ισορροπημένα τα οικονομικά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: