JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Οι Ιταλοί θέλουν τον κόσμο πίσω στα γήπεδα.

Μια πολιτιστική επανάσταση ετοιμάζεται να εφαρμοστεί στα ιταλικά γήπεδα. Αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Σκοπός της; Να εγγυηθεί την ασφάλεια, χωρίς να υπονομεύεται η συμμετοχή του κόσμου.

Αγορά εισιτηρίων με smartphones, on line, μέχρι και την τελευταία στιγμή, πώληση των μαγικών χαρτιών στους οπαδούς των φιλοξενουμένων την ημέρα του αγώνα, μικρότεροι τομείς στο εσωτερικό των γηπέδων ώστε να καθίσταται ευκολότερος ο εντοπισμός των υπευθύνων των ρατσιστικών συνθημάτων και των πράξεων βίας αποφεύγοντας έτσι να τιμωρούνται με κλείσιμο ολόκληρες κούρβες, καλύτερη και εξειδικευμένη εκπαίδευση των steward, δημιουργία ενός σχήματος εντός των συλλόγων με αποκλειστικό σκοπό τον διάλογο με τους οπαδούς ακόμη και με την μερίδα εκείνη των πιο σκληροπυρηνικών – ο σύμβουλος για τους οπαδούς (Supporter Liaison Officer) που θα είναι η αναφορά στους συλλόγους.

Αυτά είναι τα κύρια σημεία των νέων μέτρων για την ασφάλεια των αθλητικών γεγονότων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τέλος των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από μια «task force» του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία συμμετείχαν πέρα από τους υπεύθυνους του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας οι εκπρόσωποι των Coni, Figc, Leghe di A, B, Pro e Dilettanti.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία θα δοκιμαστούν πειραματικά από την επόμενη σεζόν και της εφαρμογής τους θα προηγηθεί εκστρατεία ευαισθητοποίησης, στην οποία θα ενταχθούν και τα σχολεία. «Τώρα περνάμε στα γεγονότα», σχολίασε ο Υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο και συνέχισε: «Υπέγραψα μια οδηγία, η οποία θα αποσταλεί στους νομάρχες και στους επιθεωρητές προκειμένου να ενεργοποιηθούν μια σειρά από αποφάσεις. Το σημείο-κλειδί για μας είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα γήπεδα, χωρίς αυτή να αναιρεί τίποτα από την λαϊκή συμμετοχή ή να περιπλέκει την ζωή όποιου θέλει να πάει στο γήπεδο να δει έναν αγώνα».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Coni Τζοβάνι Μαλαγκό επεσήμανε: «Είμαστε ενώπιον μιας πολιτιστικής επανάστασης. Δεν θα πρέπει πλέον να την ονομάζουμε ταυτότητα του οπαδού, αλλά ταυτότητα αθλητισμού γιατί στόχος μας δεν είναι να απαγορεύουμε την είσοδο αλλά να την διευκολύνουμε», τόνισε καθώς θα υπάρχουν οφέλη για τους κάτω των 14 και άνω των 60, παροχές για τις οικογένειες, πρωτοβουλίες όπως «κάλεσε δυο φίλους σου στο γήπεδο», πακέτα για τους ξένους και πρότζεκτ για αλληλέγγυα υποστήριξη ανάμεσα στις αντίπαλες ομάδες.

Ενώ με τη σειρά του ο Τζανκάρλο Αμπέτε, το νούμερο ένα της ιταλικής ομοσπονδίας υπογράμμισε: «Δεν έχουμε ιδεατά γήπεδα, αλλά είμαστε η πέμπτη χώρα σε παρουσία φιλάθλων σε αυτά. Το ποδόσφαιρο παραμένει μια μεγάλη κληρονομιά που δεν επιδέχεται τα παιχνίδια όσων θέλουν να το αποσταθεροποιήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: