JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Σκοράρει ο Πίρλο, κερδίζει η Γιούβε!

lion.jpg

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 (vids)

Υπάρχει η υπογραφή της «ιδιοφυΐας» στην πρόκριση της Γιουβέντους στα ημιτελικά, πρώτη ιταλική ομάδα που συμμετέχει ανάμεσα στις τέσσερις της διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ (μιλάμε για την καινούργια ονομασία του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τη σεζόν 2009-10).
Ο Αντρέα Πίρλο… ζωγράφισε για μία ακόμη φορά στον πράσινο καμβά. Δικό του ήταν το πρώτο τέρμα της Γιουβέντους, έκτο στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ και κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη δεν μετράει τόσα: Ο Γιάγια Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι ακολουθεί με ένα λιγότερο.

Ως επαγγελματίας συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών ομάδων για τον Πίρλο αυτό απέναντι στη Λιόν στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» είναι το γκολ νούμερο 43 με φάουλ. Σε συλλογικό επίπεδο έχει σημειώσει 31 τέτοια: Μπρέσια 2, Ρετζίνα 3, Μίλαν 14 και Γιουβέντους 12.
Στο Καμπιονάτο είναι 25, 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο Γιουρόπα Λιγκ, 8 με την εθνική των Aνδρών και 4 με την Under 21. Πέρυσι ήταν εφτά τα τέρματά του με φάουλ εκ των οποίων, όμως, τα δύο με την εθνική της Ιταλίας. Τα έξι της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς 2013-14 (4 στο Καμπιονάτο σε ΜίλανΚατάνιαΝάπολιΤζένοα και 2 στο Γιουρόπα σε Φιορεντίνα και Λιόν) αποτελούν προσωπικό του ρεκόρ σε επίπεδο συλλόγων σε μια μόνη σεζόν (με τη Μίλαν ήταν 5 τη χρονιά 2005-06).

Στην «Κυρία» το χθεσινό του ήταν το 11ο σερί τέρμα με φάουλ, το τελευταίο του γκολ σε κίνηση ήταν τον Απρίλιο του 2012, Γιούβε-Ρόμα 4-0: Πέναλτι που αποκρούστηκε, το οποίο έγινε, όμως, γκολ στην επαναφορά της μπάλας από τον τερματοφύλακα.
Οταν τώρα ο Πίρλο σκοράρει, οι «μπιανκονέρι» κερδίζουν πρακτικά πάντα: 14 τα τέρματά του από τότε που μετακόμισε στο Τορίνο, 13 νίκες για τους τορινέζους και μία ισοπαλία, με την Πάρμα (1-1) στη περσινή χρονιά. 

«Είναι μια περίοδος τυχερή, ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι για έναν ακόμη τουλάχιστον μήνα», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η εκτέλεση πάνω από το τείχος είναι κλασική για μένα. Την κάνω από παιδί. Αλλάζω, όμως, τον τρόπο που χτυπώ τα φάουλ, λίγο πολύ όλα μου τα σουτ είναι διαφορετικά. Το κάνω και για να εκπλαγεί ο τερματοφύλακας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: