JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το μαύρο πιστόλι έστειλε την Ιταλία Τελικό, Πίου Πίου έριξε δυο Μπαλό-θιές και τέζα η Γερμανία

Ο Μπαλοτέλι ήταν... το μαύρο το πιστόλι και με δυο δικές του πιστολιές (20',36') η Ιταλία για ακόμη μία φορά πετάει έξω τη Γερμανία (2-1) και πάει στον τελικό του Euro για να διεκδικήσει το στέμμα από την Ισπανία!

Ο Γιοακίμ Λεβ παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11άδα για τη Γερμανία, σε αντίθεση με τον Τσέζαρε Πραντέλι που αναγκάστηκε να βάλει δεξί μπακ τον... Μπαλζαρέτι καθώς ο Αμπάτε δεν ήταν 100% έτοιμος και ο Μάτζιο τιμωρημένος.

Το παιχνίδι άρχισε με την Γερμανία να πιέζει για το γρήγορο γκολ και να φτάνει κοντά σε αυτό δύο φορές στο πρώτο 12λεπτο αλλά ο Πίρλο στην πρώτη φάση και η τύχη στη δεύτερη, από την ασυνεννοησία Μπουφόν-Μπαρτσάλι, το απέτρεψε. Οπως στο ματς με την Αγγλία στους «8», έτσι και τώρα, η Ιταλία ισορρόπησε την κατάσταση μετά το 15λεπτο, απείλησε με τους Κασάνο-Μοντολίβο και στο 20' ήρθε το γκολ!

Υπέροχο άνοιγμα του Πίρλο για τον Κιελίνι, αυτός στον Κασάνο, μαγική ενέργεια και γλυκιά σέντρα για τον Μπαλοτέλι και αυτός με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 0-1! Η εξέλιξη αυτή ανέβασε την ψυχολογία της Σκουάντρα Ατζούρα και έριξε αυτή των Πάντσερ, με τους παίκτες του Πραντέλι να δίνουν στο ματς τον ρυθμό που ήθελαν. Οι Ατζούρι έδωσαν κάποια μέτρα στους Γερμανούς αλλά είχαν μπλοκάρει όλους τους διαδρόμους και έτσι ο Γκόμεζ ήταν αόρατος ενώ ο Οζίλ δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα όπως θα ήθελε. Ο Μπαλοτέλι, όμως, έπαιρνε τις μπαλιές που ήθελε και με μία τέτοια στο 36' από τον Μοντολίβο εκτέλεσε τον Νόιερ που έμεινε όρθιος για το 0-2! Εξαλλοι πανηγυρισμοί για τους Ιταλούς, εξιλέωση για τον Μοντολίβο που είχε χάσει πολύ καλή ευκαιρία λίγα λεπτά πριν, εντυπωσιακή επέμβαση του Μπουφόν σε τρομερό σουτ του Κεντίρα για να πάρει κι αυτός ψυχολογία και το ημίχρονο έκλεισε ακριβώς όπως θα ήθελε η Ιταλία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβ πέρασε τους Κλόζε και Ρόις αντί των Γκόμεζ, Ποντόλσκι και είδε την ομάδα του να πιέζει, όπως ήταν λογικό, για να μειώσει νωρίς και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Μπουφόν, όμως, με τη βοήθεια και του δοκαριού κράτησε το 0-2 στο φάουλ του Ρόις. Ο Πραντέλι απάντησε στις κινήσεις του Γερμανού με το να αποσύρει σταδιακά τους Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι με τους Μότα, Ντιαμάντι, Ντι Νατάλε και μετά το 65' η Ιταλία ήλεγξε απολύτως τον αγώνα. Οι Ατζούρι ανάγκαζαν τους Γερμανούς να παίζουν με βαθιές μπαλιές που οι Μπαρτσάλι-Κιελίνι-Μπονούτσι καθάριζαν για πλάκα, ο Μπαλζαρέτι ήταν άψογος, ο Πίρλο έδινε τον ρυθμό και οι Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο πάντα... σωματοφύλακες του. Ειδικά από το 70' κι έπειτα η Ιταλία είχε τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει 3-4 γκολ και να μετατρέψει σε θρίαμβο τη διαφαινόμενη πρόκριση αλλά οι Μαρκίζιο και Ντι Νατάλε τις έχασαν.

Ετσι, στις καθυστερήσεις ήρθε και το άγχος μετά τη μείωση σε 1-2 με το πέναλτι του Οζίλ αλλά το τέλος ήταν αυτό που έχει δείξει η ιστορία: Η Ιταλία κερδίζει τη Γερμανία και συνεχίζει στον τελικό της Κυριακής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: