JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο Νέντβεντ στο Tuttosport : "Οι οπαδοί μας είναι ήσυχοι, η Γιουβέντους στην αγορά δεν κοιμάται ξέρουμε πώς να πάρουμε τους καλύτερους παίκτες".


Όπως αναφέρθηκε χθες, στην πρώτη σελίδα της "Tuttosport" σήμερα το πρωί είναι στις σελίδες της Τορινέζικης εφημερίδας η μεγάλη συνέντευξη του Πάβελ Νέντβεντ . Ο πρώην παίκτης, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους, έχει δώσει μια ωραία συνέντευξη στον Guido Vaciago. Εδώ είναι τα βασικά από αυτά που είπε ο Τσέχος:

Για την μεταγραφική περίοδο ο Νέντβεντ θέλησε να καθησυχάσει του φιλάθλους της Γιούβε λέγοντας ότι μπορούν να κοιμούνται ήσυχη και πως πλέον όλοι οι μεγάλοι παίκτες θέλουν να έρθουν στην ομάδα: «Μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχαν πολλοί που μου έλεγαν να επιστρέψω και να παίξω, ομολογώ, ότι αυτό με έκανε πολύ χαρούμενο, τώρα είναι διαφορετικά, αλλά εξίσου όμορφα, οι άνθρωποι που με βρίσκουν στο δρόμο μας συγχαίρουν για την ομάδα, τότε θα εξετάσουμε με έναν ηγέτη. Και τότε, φυσικά, μετά τα συγχαρητήρια που μου ζητά να προσθέσετε τα δείγματα στην ομάδα. Και τι τους λέω; Τι είμαστε σαφείς και να μην κοιμούνται βέβαιος. μπορούν να είναι ήσυχοι».

Ποια είναι η δουλειά μου στη Γιουβέντους; «Όταν κάποιος σταματήσει να παίζει, πρέπει να κάνει εξ ίσου καλά την δουλεία του και ως παράγοντας και δεν είναι εύκολο. Δεν μπορείς να αρχίσεις να λες ότι εγώ έπαιξα είκοσι χρόνια και γνωρίζω τα πάντα. Αρχίζεις από το μηδέν και μαθαίνεις όλα όσα χρειάζεται. Δεν ήξερα πού να αρχίσω και ποια είναι η θέση μου, με την πάροδο του χρόνου όμως βρήκα τη θέση μου. Πρώτον, υπάρχει ένα έργο που κάνω στην ομάδα για να βοηθήσω τα στελέχη και τον προπονητή. Ακολουθώ την ομάδα, μιλώ με τους παίκτες, να παρακολουθώ πώς εκπαιδεύονται. Ένας παίκτης κρίνεται σε γενικές γραμμές την Κυριακή στον αγώνα, αλλά αν θέλεις σοβαρά να τον αξιολογήσει πρέπει να τον δεις όλη την εβδομάδα, πως προπονείται και πώς λειτουργεί. Η ομάδα έχει 25 παίκτες, θα πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα για όλους. Θέλει να κάνεις συναντήσεις! Πολλές συναντήσεις! (Γέλια)».

Είναι δυσκολότερο να γίνει ποδοσφαιριστής ή προπονητής; «Τι είναι πιο δύσκολο δεν ξέρω. Καταλαβαίνω ότι η νίκη προκαλεί τα ίδια συναισθήματα είτε είσαι προπονητής είτε είσαι παίκτης. Ως παίκτης έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο στο γήπεδο, αλλά και ως παράγοντας  γνωρίζεις τι άλλο λειτουργεί πίσω από κάθε νίκη και πόσοι άνθρωποι έχουν συνεισφέρει για να έρθει, από τον Πρόεδρο, ο οποίος ποτέ δεν σταματά να εργάζεται μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδα. Στην Τεργέστη ήμουν ενθουσιασμένος. Δεν αισθάνεσαι διαφορετικά τη νίκη ως παίκτης ή ως παράγοντας, η ένταση είναι η ίδια». 

Πώς μπορείς να εξελιχθεί ο ρόλος σου; «Τώρα θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Εδώ έχουμε έναν διευθύνων σύμβουλος και γενικό διευθυντή που έχει τριάντα χρόνια στο ποδόσφαιρο, θα κλέψω όσο το δυνατόν περισσότερα. Επιτρέψτε μου να δώσω ένα παράδειγμα: εγώ μερικές φορές με τον Paratici ξεκινάμε με μια πολύ ισχυρή ιδέα, εμείς νομίζουμε ότι είναι το καλύτερο. Στη συνέχεια παίρνουμε τον Marotta και μας λέει: ήσυχα παιδιά, έχω περάσει αυτή την κατάσταση και ... πώς να το πούμε ... μπορείτε να προσαρμόσετε την κατάσταση, εξηγεί τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι.  Είναι ωραίο να ασχοληθείς με ανθρώπους που έχουν αυξημένη  εμπειρία».

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον Agnelli; 
«Όμορφα. Επειδή αυτός είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ, έχει σαφείς ιδέες για την επίτευξη ορισμένων στόχων. Και είναι ένας πρόεδρος που καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο. Και είναι ένα παιδί που έπαιξε και παίζει ακόμα και σήμερα, γνωρίζει τι είναι μέσα στα κεφάλια των παικτών. Πάντα ξέρει τι κάνουμε, ακόμα και αν λογικά σέβεται τους ρόλους και μας αφήνει κάποιες αποφάσεις. Λέει ότι χρωστάμε σε εσάς να αποφασίσετε, γιατί είστε πιο προετοιμασμένοι να το κάνετε».

Μετά την αποχώρηση του Ντελ Πιέρο, ο Μπουφόν και εσύ είστε οι παλαιότεροι στη Γιουβέντους; «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις αξίες της juventinità. Πρέπει να περάσω στους νέους αυτά που έχω βιώσει ο ίδιος από την πρώτη μέρα. Όταν έφτασα ένιωσα μια μυρωδιά δεν μπορώ να εξηγήσω, κάτι που έχει να κάνει με το DNA μας και δεν μπορώ να αναπνεύσω άλλο. Το καθήκον μου, και του Gigi είναι να εξηγήσει αυτό στους νεότερους ανθρώπους που έρχονται».

Ο  Κόντε έχει βοηθήσει την ομάδα περισσότερο τεχνικά-τακτικά ή στην ψυχολογία; «Πενήντα-πενήντα, διότι από άποψη τακτικής ήταν μεγάλη η αλλαγή, όταν πραγματοποιείται σε μια ομάδα, έχει έναν παγκόσμιας κλάσης παίκτη, τον Vidal, και έχει προσαρμόσει τα πάντα γύρω του. Αλλά και από ψυχολογική άποψη έχει κάνει εργασίες με κάποια παιδιά που ήταν αρνητικά για πολλά χρόνια και φέτος έκαναν ένα μεγάλο άλμα. Σε αυτό, οφείλω να πω, βοήθησε και το Στάδιο. Ήμουν σίγουρος ότι το γήπεδο θα απέφερε σημαντικά οφέλη στα αποτελέσματα και αυτό πλέον έχει να γίνει πραγματικότητα».

Έχεις ποτέ σκεφτεί τι θα είχε κάνει η Γιουβέντους αν έπαιζε τότε που ήσουν εσύ παίκτης στο νέο της γήπεδο; «Ναι, το φαντάζομε τόσες πολλές φορές και νομίζω ότι θα παίρναμε περισσότερα πρωταθλήματα, και θα μας είχε δώσει λίγο περισσότερη ώθηση στο Champions League, το σκέφτομαι συχνά... Στις εποχές μας αν παίζαμε στο νέο γήπεδο και στο περιβάλλον αυτό, θα είχαμε κερδίσει σίγουρα. Η ομάδα με τον Καπέλο ήταν η ισχυρότερη της Ευρώπης. Προφανώς δεν μπορέσαμε να το αποδείξουμε με την κατάκτηση του Champions League, αλλά κερδίσαμε στην Ιταλία. Τέλος πάντων, αυτά έχουν περάσει. Λυπάμαι όμως για το Champions League... ίσως η Γιουβέντους του Κόντε να καταφέρει να κερδίσει το Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά ».

Αν κερδίσει η ομάδα το Champions League  θα είναι για σένα σπουδαία η ικανοποίηση;
«Στην επόμενη σεζόν αρχίζει το κυνήγι για την εμμονή μου. Απλά και μόνο να το αγγίξω θα μου δώσει μια τεράστια συγκίνηση δεν έχει σημασία αν τώρα είμαι στέλεχος της ομάδας και όχι παίκτης, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Χτίζετε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική στο Champions League; «Αν Γιουβέντους θα είναι ανταγωνιστική στο Champions League πρέπει να το εκφράσουν τα επίπεδα της απόδοσης μας στο τρέχον έτος, είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε μια καλή πορεία και είμαστε σε καλό δρόμο, ο Conte είναι πρωταθλητής αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές βέβαια, το επόμενο έτος θα παίζουμε σε τρία μέτωπα:.. στο πρωτάθλημα, στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο Ιταλίας, οπότε θέλει συγκέντρωση και δουλειά. Έχουμε μια πολύ ισχυρή βάση, αλλά θα πρέπει να προσθέσουμε και ορισμένα κομμάτια ακόμα. Το έργο είναι θεωρητικά πιο εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο, διότι αυτή τη φορά πρέπει να πάρουμε μερικούς μεγάλους παίκτες και δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη. Αν πρέπει να έχουμε έμπειρους παίκτες στο Champions League; Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Ψάχνουμε για παίκτες που να είναι ισχυροί και οι οποίοι να είναι και στο περιβάλλον μας. Δεν έχει σημασία αν έχουν ήδη παίξει στο Champions League, την εμπειρία θα την αποκτήσουμε μαζί».

Σκέφτηκες κάποια στιγμή να γίνεις ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ; «Όχι, ειλικρινά δεν είχα την ευκαιρία να το σκεφτώ σοβαρά, γι 'αυτό πήρα λίγο χρόνο από όταν έφυγα από την ομάδα, μετά συναντήθηκα με τον Ανιέλι και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτό το πόστο μου στην ομάδα».

Πώς θα μπορέσετε να πάρετε παίκτες που θέλουν και ομάδες που ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια μπορούν να έρθουν, είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς σωματεία, όπως η Σίτι στην αγορά; «Ναι είναι δύσκολο. Και όχι μόνο επειδή η Σίτι, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα έχουν πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εμάς για να αγοράσουν παίκτες. Προσοχή όμως, δεν είναι πάντα μόνο θέμα χρημάτων. Κοιτάξτε μπροστά όπως και πέρυσι: δεν ήταν εύκολο να πείσουμε τους παίκτες για να έρθουν στο Τορίνο, αλλά εν μέρει τα καταφέραμε... Πρέπει να είσαι σαφείς με τους παίκτες, αλλά και να τους εξηγήσεις για το έργο σου. Έχουμε τη δύναμη που έχουμε κερδίσει, συμμετέχουμε στο Champions League, έχουμε νέο γήπεδο, με αυτά πιστεύω ότι πολλοί παίκτες πλέον έχουν τη θέληση να γίνουν παίκτες μας. Αυτά είναι πράγματα που μιλούν υπέρ μας, υπάρχουν και άλλα που είναι κατά μας: όπως η στιγμή που βρίσκετε το ιταλικό ποδόσφαιρο, για παράδειγμα... Αλλά ξέρω πώς σκέφτεται ένας παίκτης, έτσι μπορώ να μπω στο μυαλό του και σας λέω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να τους πείσουμε να έρθουν. Είμαι σίγουρος».

Με την ΑΓΟΡΑ τι γίνετε θα έρθουν παίκτες στη Juve;  «Μπορώ να πω ότι είναι μια δύσκολη αγορά, αλλά δουλεύουμε και κάναμε μια συνολική εκτίμηση για να καταλάβουμε πού να παρέμβουμε και, φυσικά, δεν το κάνουμε μόνο με τους επιθετικούς.... Θα πω στους οπαδούς μας ότι πρέπει να είστε ήσυχοι. Και όλα τα υπόλοιπα η εταιρεία θέλει να τα βελτιώσει. Παρά τις δυσκολίες, θα βελτιωθούμε ως ομάδα είμαι βέβαιος. Είμαι ο πρώτος που θέλω μια Γιουβέντους με έντεκα φαινόμενα όπως ήταν το 2005-06, αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχείτε. Δεν υπόσχομαι τίποτα εκτός από ένα:. Τifosi, μην ανησυχείτε, δεν κοιμόμαστε στην αγορά. Κάναμε ένα βήμα και τώρα θέλουμε να βελτιώσουμε κι άλλο την ομάδα. Ο στόχος μας τώρα είναι, αναπόφευκτα, να έρθουν στην ομάδα  πρωταθλητές».

Για τα Στημένα παιχνίδια τι έχεις να πεις;
«Στημένα παιχνίδια. Αυτό με αηδιάζει είναι βέβαιο, όμως, είμαι επίσης ανήσυχος για το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου ... Αν σκέφτεστε για τα πράγματα που συνέβησαν σε άλλες χώρες που είναι παρόμοιες, αλλά όχι. Δεν έχουν μιλήσει τόσο πολύ, πρέπει να τιμωρήσεις τους ενόχους, αλλά προσέξτε να μην χαλάσετε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε το μέλλον, αλλιώς θα χάνουμε όλο και περισσότερες θέσεις στα κύπελλα Ευρώπης. Επίσης, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι Ιταλία τραβά ακόμη το ενδιαφέρον των ξένων παικτών: είναι μια όμορφη χώρα. Έχετε τα πάντα:. όμορφες γυναίκες, ωραίο φαγητό, νερό, βουνά ...».

Οι Buffon, Conte και τα άλλα παιδιά πρέπει να τιμωρηθούν; «Έχω μιλήσει τόσο με τον Μπουφόν όσο και με τον Αντόνιο Κόντε  τους ξέρω μεγάλο χρονικό διάστημα, τα παιδιά είναι καθαρά και θα σταματήσω εδώ».

Ξέρεις πού θα παίξει ο Del Piero τον επόμενο χρόνο; 
«Πού θα παίξει ο Del Piero τον επόμενο χρόνο δεν ξέρω, διάβασα στις εφημερίδες, όπως όλοι οι άλλοι. Όταν μίλησα μαζί του μου είπε ότι επρόκειτο να κάνει διακοπές και μόνο. ​​....».

Είχες ποτέ σκεφτεί να παίξει στις ΗΠΑ, την Κίνα ή το Ντουμπάι; «Όχι, όταν σταμάτησα ο ατζέντης μου Mino Raiola, ήθελε να με πάει στην Ίντερ. Ήταν το πιο σοβαρό πράγμα και ήθελε να με πάει στο Μιλάνο. Είχε σχεδόν εγκατασταθεί στο σπίτι μου για μια-δυο εβδομάδες για να καταφέρει να με πείσει. Τελικά κλώτσησα! (Γέλια)».

2 σχόλια:

Xristos είπε...

mpravo re nedved. toulaxiston esy den eisai marotta

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Tεινω να πιστεψω οτι δε κοιμουντε στα μεταγραφικα ειδικα με οτι ακουστηκε και γραφτηκε ολες τις προηγουμενες μερες αλλα αν δε δω και επισημοτητες μικρο καλαθι!