JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η ομάδες πρέπει να απομονώσουν όσους βρίζουν νεκρούς.

Ο γιος ενός εκ των θυμάτων στην τραγωδία του Χέιζελ στο τελικό του 1985 τονίζει ότι οι ομάδες θα πρέπει να εκπαιδεύουν τους οπαδούς τους έτσι ώστε να σέβονται τους νεκρούς από όποια ομάδα κι αν προέρχονται.

Επί χρόνια στα ιταλικά γήπεδα σηκώνονται πανό για τους νεκρούς του Χέιζελ και ακούγονται πολλά εμετικά συνθήματα στα γήπεδα στα οποία πάει η Γιουβέντους. Φέτος, δυστυχώς, είχαμε πανό και για την τραγωδία της Σουπέργκα, με αποτέλεσμα στην Ιταλία να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την συμπεριφορά των οπαδών και συγκεκριμένα για την νοοτροπία τους.

Δημοσιογράφοι, παράγοντες ή πολιτικοί λένε, γράφουν και θα πουν και θα γράψουν περισσότερα αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε και την άποψη ενός ανθρώπου που έχει πονέσει για το Χέιζελ περισσότερο από ό,τι οι περισσότεροι.

Ο Αντρέα Λορεντίνι, 32χρονος δημοσιογράφος, είναι ο γιος του Ρομπέρτο Λορεντίνι, ο οποίος έχασε την ζωή του στο Χέιζελ και μάλιστα -τραγική ειρωνεία- την ώρα που προσπαθούσε να σώσει ένα παιδάκι… Βλέποντας όλα αυτά που γίνονται, αποφάσισε να καταθέσει την άποψη του για το πώς θα μάθουν όλοι -τραγικό ακόμη και να το συζητάμε βέβαια…- να σέβονται τους νεκρούς.

«Δεν αρκεί το να καταδικάζει μια ομάδα τα συνθήματα ή τα πανό. Θα πρέπει οι διοικήσεις, εφόσον οι ομάδες πλέον δεν λειτουργούν απλά ως ποδοσφαιρικές ομάδες, να οργανώνουν καμπάνιες στις οποίες θα εξηγούν κάποια πράγματα στους οπαδούς και είμαι σίγουρος ότι μπορούν, αν θέλουν, να απομονώσουν αυτούς που δεν σέβονται τη μνήμη νεκρών. Συχνά, μάλιστα, αυτοί που βρίζουν τους νεκρούς δεν ξέρουν τι πραγματικά έγινε ή τι πραγματικά κάνουν» είπε.

«Η προσβολή των νεκρών πληγώνει τις οικογένειες τους, το λέω επειδή το νιώθω. Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιβάλλονται επιτέλους πολύ βαριές ποινές για όσους το κάνουν αυτό. Γιατί όσο δεν υπάρχουν αυτές οι ποινές, θα βλέπουμε και θα ακούμε τα ίδια πράγματα όταν θα έρχεται η ώρα για το Φιορεντίνα-Γιουβέντους», συμπλήρωσε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: