JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο Κόντε είχε δίκιο για τα φετινά οικονομικά των Γιούβε και Νάπολι.

Στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης Νάπολι-Γιουβέντους, οι προπονητές των ομάδων, Ράφα Μπενίτεθ και Αντόνιο Κόντε αναλώθηκαν στα οικονομικά δεδομένα των ομάδων τους, για το ποιος έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό και το ποιος ξόδεψε τα περισσότερα φέτος.
Ακλούθησε το σχόλιο του ισχυρού άνδρα της ΝάπολιΑουρέλιο Ντε Λαουρέντις που είπε χαρακτηριστικά: «Δώστε μου τα 150 εκατ. ευρώ που έχει ως έσοδα η Γιούβε και θα παίρνω το πρωτάθλημα για την επόμενη 10ετία».

Τα έσοδα των «μπιανκονέρι» την περασμένη σεζόν ανήλθαν σε 272,4 εκατ. ευρώ, ενώ αυτά των ναπολιτάνων σε 116,4 εκατ. ευρώ. Ας δούμε τι συμβαίνει με ψυχές μαθηματικές πράξεις…
Οι υποχρεώσεις της Γιουβέντους για μισθούς ποδοσφαιριστών ανέρχονται τη φετινή σεζόν σε 115 εκατ. ευρώ, ενώ της Νάπολι σε 74,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι επενδύσεις των «παρτενοπέι» για την ενίσχυση της ομάδας τους είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή που έκανε η διοίκηση της «Κυρίας». Και για να εξηγούμαστε, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ξόδεψε συνολικά περί τα 100,7 εκ. ευρώ για μεταγραφές, την ώρα που οι διοικούντες τη Γιούβε επένδυσαν περί τα 31,8 εκ. ευρώ. Κάνοντας τη… σούμα, προσθέτοντας δηλαδή συμβόλαια παικτών και χρήματα για μεταγραφές, βλέπουμε ότι η φετινή σεζόν κοστίζει στη Γιουβέντους συνολικά 146,8 εκατ. ευρώ, ενώ στη Νάπολι 174,8 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα σαφώς και δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας του Τορίνο. Η Γιουβέντους βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου σκουντέτο, ενώ συνεχίζει στην Ευρώπη, έχοντας προκριθεί στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Νάπολι, από την πλευρά της, βρίσκεται στην τρίτη θέση της Σέριε Α, στο -17 από τους «μπιανκονέρι», εκτός Ευρώπης, έχοντας πια ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του Κόπα Ιτάλια (στις 3/5 αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στον τελικό).

Και μια επισήμανση που για κάποιους ίσως να μη λέει τίποτα άλλοι υπάρχουν και αυτοί που τα «προσέχουν» αυτά: στον αγώνα του «Σαν Πάολο», ο Μπενίτεθ παρέταξε μια -πολυεθνική- ενδεκάδα με 10 ξένους και μόλις έναν Ιταλό (τον Ινσίνιε), ενώ και οι τρεις παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή ήταν ξένοι.

Η Γιουβέντους ξεκίνησε με 5 Ιταλούς στην ενδεκάδα της, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε και ο Μαρκίσιο. Ο Κόντε χρησιμοποίησε δηλαδή έξι γηγενείς (εξαιρείται ο Οσβάλντο που έχει γεννηθεί στην Αργεντινή, αν και αγωνίζεται με τη «σκουάντρα ατζούρα»), όσους έχει σύνολο στο φετινό της ρόστερ η Νάπολι

Δεν υπάρχουν σχόλια: